Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El jutge veu delicte en les agressions a dues animalistes al Mas de Barberans i enllesteix el cas per a judici

El magistrat exculpa un dels investigats i imputa als altres tres delictes de coacció i danys i delictes lleus de lesió

ACN

Whatsapp
Imatge capturada del vídeo de l'agressió que pateixen dues activistes d'AnimaNaturalis durant un acte taurí a Mas de Barberans. ACN

Imatge capturada del vídeo de l'agressió que pateixen dues activistes d'AnimaNaturalis durant un acte taurí a Mas de Barberans. ACN

El jutge d'instrucció número 1 d'Amposta ha tancat les diligències del cas de les agressions que van patir dues activistes d'AnimaNaturalis, el passat mes d'abril, al Mas de Barberans (Montsià). Segons l'escrit del magistrat, al qual ha tingut accés l'ACN, hi ha suficients indicis de comportament delictiu en unes accions que qualifica de "gran violència" – en concret, quan els investigats sacsen, peguen i prenen les càmeres a les noies-. Els fets, per al jutge, poden ser constitutius dels delictes de coacció i de danys i de dos delictes lleus de lesió. El magistrat d'Amposta que ha instruït el cas no considera acreditada la participació incriminatòria d'un dels quatre investigats en els fets i l'exculpa provisionalment. En l'auto també es fa una primera valoració del cost de les càmeres i altres materials trencats de prop de 800 euros. La Fiscalia, l'acusació i la defensa han de presentar es sues escrits d'acusació per demanar la celebració del judici o el sobreseïment de la causa.

Un cop tancada la instrucció, el jutge conclou que tres dels investigats van atacar amb "violència" les dues animalistes d'AnimaNaturalis que gravaven i fotografien la tarda de bous a la plaça del Mas de Barberans. En l'auto judicial es relata que les noies van ser "sacsades i copejades" i se'ls van prendre els equips de gravació que portaven per trencar-los-hi, "impedint a les perjudicades dur terme la serva activitat". El jutge considera que un dels quatre investigats per aquests fets arriba més tard al túmul de gent que es va formar, "quan ja s'estava desfent", i no veu "acreditada la seva participació incriminatòria en els fets".

En l'escrit del magistrat també detalla les lesions patides per les dues animalistes, policontusions "sense seqüeles" a diferents parts del cos, i hi incorpora una estimació del valor del material trencat, gairebé 800 euros, per una de les càmeres –una segona els va desaparèixer- i unes ulleres.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También