Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El jutjat de Vinaròs amplia 18 mesos més la instrucció del cas Castor

Fiscalia i les acusacions havien demanat allargar el procediment, que haurà d’analitzar ara l’informe del MIT

Diari de Tarragona

Whatsapp
La plataforma marina del projecte Castor. Foto: Joan Revillas

La plataforma marina del projecte Castor. Foto: Joan Revillas

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vinaròs  ha ampliat divuit mesos més el termini d’instrucció de la causa que investiga presumptes irregularitats en la tramitació del projecte Castor, a petició del Ministeri Fiscal.

La causa judicial oberta consta de més de 13.000 fulls, segons l’acte fet públic avui pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en què el jutge explica que recentment s’ha rebut l’informe de l’Institut Tecnològic de Massachusetts, que està redactat en anglès i només han tingut accés a les conclusions, que sí que havien estat traduïdes al castellà.

És necessari llavors traduir l’informe, assenyala el jutge, per després poder ordenar les diligències necessàries que poguessin derivar-se de l’informe i que es considerarien «indispensables per a l’aclariment dels fets i la determinació dels presumptes responsables».

Aquest informe encarregat pel Ministeri d’Energia va concloure que la injecció de gas al magatzem subterrani, situat davant de les costes de Vinaròs i Alcanar,  va ser la causa del miler de  sismes registrats al setembre del 2013, perquè va desestabilitzar de forma significativa la falla d’Amposta i altres ramificacions.

D’aquesta manera, el jutge decideix que en tractar-se d’un procediment ja declarat complex, s’estima necessari accedir al sol·licitat pel Ministeri Fiscal (el passat 5 de maig (petició a la que es van sumar també  les acusacions populars de la plataforma d’Afectats pel Projecte Castor (APLACA) i l’Associació Arca Ibérica) i s’acorda una nova pròrroga de divuit mesos.

Es tracta de la segona pròrroga acordada per al procediment. D’acord amb aquesta nova interlocutòria, la instrucció hauria d’acabar el 6 de desembre del 2018. La causa compta amb una vintena d’investigats, els quals ja han pasast a declarar pels jutats de Vinaròs, entre els quals hi ha  alts càrrecs i funcionaris dels Ministeris d’Agricultura, d’Indústria, de l’Institut Geològic i Miner, i el consell d’administració de l’exconcessionària del projecte Escal UGS, amb el seu president Recaredo del Potro al capdavant. Se’ls imputen els suposats delictes de prevaricació ambiental i contra el medi ambient. 

Temas

Comentarios

Lea También