Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El llagostí es converteix en el protagonista d'Alcanar i les Cases

Nou restaurants del Col·lectiu Gastronòmic participen en les jornades fins al 22 de juny 

Maria Noche

Whatsapp
Imatge de la presentació de les jornades, celebrada divendres passat a Alcanar. FOTO: Joan Revillas

Imatge de la presentació de les jornades, celebrada divendres passat a Alcanar. FOTO: Joan Revillas

Tàrtar de llagostí, saquets de llagostí amb carabassó, ous remenats amb llagostí i verduretes, broquetes de llagostí amb tempura de coco i soia o esqueixada de llagostins d’abadejo, són algunes de les moltes propostes que ofereixen els restaurants d’Alcanar i les Cases d’Alcanar des del passat divendres 25 de maig fins el proper dia 22 de juny. Una època en la que el protagonista indiscutible de la zona és el llagostí. 
Les Jornades Gastronòmiques del llagostí arriben a la seva setena edició, oferint una gran varietat de propostes que s’adapten a tots els gustos, amb al llagostí com a producte principal, un crustaci de qualitat i producte estrella de la zona d’Alcanar. 

Impulsades pel Col·lectiu Gastronòmic i l’Ajuntament d’Alcanar, l’objectiu de les jornades és doble, segons apunta el regidor de Turisme, Jordi Monfort. «D’una banda, es pretén reivindicar i posar en valor aquest producte fantàstic i tan nostre que és el llagostí, un dels grans abanderats de la cuina de les Cases i, de l’altra, apuntalar el posicionament del municipi com a destí turístic gastronòmic».

El llagostí arriba amb una cuina de tota la vida i alhora innovadora, que va des del ranxo de barca o els arrossos més tradicionals, fins a les propostes més creatives, enginy dels membres del Col·lectiu Gastronòmic. 

D’aquesta manera, per la seua banda, la representant del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, Maribel Fibla, va voler destacar, el passat divendres durant la presentació de les jornades, «la qualitat d’aquest crustaci saborós i que s’ha sabut adaptar a les noves tendències culinàries, tot i mantenir l’esperit de la nostra cuina tradicional». 

I és que els restauradors del municipi coneixen molt bé aquest producte autòcton i que en aquesta època de l’any es pesca amb tresmall.

Menús entre 30 i 40 euros.

Nou restaurants de les Cases i d’Alcanar, membres del Col·lectiu, participen en les jornades, oferint menús molt variats amb el llagostí com a protagonista. 

Totes les propostes oscil·len entre els 30 i 40 euros, i estan recollides en el llibret promocional. Es podran trobar a: Cafè del Mar la Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic les Cases, La Costa, La Marinada, Les Palmeres, Mareny i Tancant de Codorniu.

En la presentació de les jornades, celebrada el passat divendres al Club Nàutic de les Cases, Monfort va valor afegir que valora molt positivament el recorregut i la tasca feta conjuntament amb el Col·lectiu Gastronòmic des de la seua creació, ara fa un any. «Aquestes jornades i totes les accions conjuntes que s’han desenvolupat són un bon exemple dels fruits que la col·laboració públic-privada poden donar quan es treballa amb il·lusió i amb un propòsit comú».

En acabar la presentació es va poder gaudir d’algunes de les receptes elaborades pel Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i de vins inclosos en el programa de les Jornades.

Comentarios

Lea También