El mar entra més de 2 quilòmetres terra endins al Delta de l’Ebre, en un temporal sense precedents

La força de les onades causa danys a ports, platges i passeigs marítims de l’Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar

21 enero 2020 12:50 | Actualizado a 22 enero 2020 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fort temporal mar  està causant estralls a la costa ebrenca.  La força de les onades sobrepassa des de dilluns els dics dels ports de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i les Cases d’Alcanar, on hi ha nombrosos desperfectes també en passeigs marítims i platges.

Al Delta de l’Ebre, la Comunitat de Regants de l’Esquerra alerta que el mar arriba més de 2 quilòmetres terra endins, a la zona de la bassa de l’Arena i Bombita, inundant els arrossars d’aigua marina.  L’afectació, segons una primera estimació, seria d’unes 3.000 hectàrees al terme de Deltebre.

En aquest sentit, la Taula de Consens pel Delta, que agrupa els municipis del Delta i les Comunitat de Regants, es reunirà aquesta tarda de dimarts a Amposta d’urgència per analitzar la situació  i fer un primer recompte dels danys i efectes del temporal, el més fort que es recorda a la zona, molt sensible a la regressió i els efectes del canvi climàtic.

“No hi ha precedents d’una situació així, és una emergència nacional”, afirma l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, al Diari. El riu Ebre està desbordat a la desembocadura, amb tota la zona del Garxal inundada. Pel que fa a la Marquesa i el Restaurant els Vascos, les onades també han engolit la zona però l’escullera construïda fa quatre anys (després d’una altra forta llevantada) serveix de contenció, comenta Soler.

Als municipis costaners, no es pot accedir als ports, les platges i les zones més properes a la costa. Així, a l’Ametlla de Mar estan tallat el trànsit al carrer Major, Santiago Russiñol i l’avinguda 1 d’octubre, a més de la carretera del port. En el cas de les Cases d’Alcanar hi ha restriccions al carrer Lepanto i el passeig del Marjal, entre d’altres punts.

El temporal continua actiu i les autoritats demanen a la ciutadania que extremi la precaució.

Comentarios
Multimedia Diari