El mercat de Tortosa vol esdevenir un nou espai d'oci a la ciutat

Després de l'èxit d´obrir les parades al vespre per oferir tapes durant alguns actes, el consistori vol ampliar la freqüència de les activitats al mercat

19 mayo 2017 16:18 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més enllà del servei comercial que ofereix al municipi, sembla evident que el Mercat Modernista de Tortosa és també un element turístic destacat per als visitants de la ciutat. Darrerament s’han pogut apreciar també diverses activitats més relacionades amb l’oci nocturn, cultural i gastronòmic. Així, fa unes setmanes les parades del mercat van obrir durant el vespre i la nit per oferir degustacions després de la presentació del llibre Anys de llum a la ciutat, de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa, i d’una actuació musical. Així mateix durant la Mostra de Jazz, al juliol, es va incloure el mercat dins dels escenaris de les propostes musicals, i també durant els actes del Tortosa English Festival de fa quasi un any.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tortosa, de fet, s’ha marcat com a objectiu incrementar el nombre d’activitats en horari nocturn (culturals, d’oci i gastronòmiques) que es facin dins el Mercat Municipal. Per ara s’ha obert el mercat en horari nocturn un cop al trimestre. A mitjà termini, es tractarà d’obrir-lo un cop al mes. Amb aquests detalls ho expressa al Diari l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que veu el Mercat Municipal com un element vital per a la dinamització del municipi. «Fa uns tres anys que venim treballant en accions al mercat. Però no ho volem fer sols, sinó conjuntament amb l’associació de venedors. Hem de poder donar-li al mercat una modernització i una adaptació al segle XXI».

Bel comenta que darrerament hi ha hagut paradistes que han fet inversions importants per fer més grans i atractives les parades. «Vam pensar en la possibilitat d’obrir el mercat al públic en general i fer venir al mercat persones que normalment no són usuàries. La idea va funcionar».

Així mateix coincideix el president de l’Associació de Venedors del Mercat de Tortosa, Julián Montero, que recorda l’experiència d’obrir el mercat de nit durant el Tortosa English Festival com un èxit total. «Mai no havíem vist tanta gent dins el mercat», detalla. «I no només això, sinó que després la gent es va animar i va marxar a sopar als restaurants de la ciutat».

Montero valora que molts paradistes han hagut de fer importants inversions per ser més atractius. «És renovar-se o morir». El president valora positivament obrir el mercat de nit tot i que «s’ha d’entendre que a les 6 del matí del dia següent tornem a estar aquí» i que potser amb massa freqüència «la gent es cansaria». «Ho hauríem d’estudiar i segons les èpoques... A l’estiu cal molt d’aire condicionat. Però estem oberts a qualsevol suggeriment».

Bel també comenta que s’està treballant per fer un reglament amb la possibilitat de canviar els horaris del mercat i ampliar els serveis, per dotar d’un aparcament per als paradistes i un de rotació a l’entrada del mercat i per posar Wifi i arreglar els lavabos. De fet, des de fa uns mesos es poden veure als laterals del mercat uns grans plafons amb tots els elements turístics de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari