El moviment veïnal manté els talls a l’N-340 per exigir la gratuïtat de l’AP-7

Malgrat la mesura que obliga els camions a desviar-se per l’autopista, el col·lectiu de veïns que demana l’alliberament dels peatges segueix en peu de guerra i tem que les bonificacions siguen el primer pas per implantar la vinyeta

05 septiembre 2018 09:10 | Actualizado a 05 septiembre 2018 09:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·lectiu veïnal que talla de forma setmanal l’N-340 en diversos punts del territori ebrenc per exigir la gratuïtat de l’AP-7 davant l’alta mortalitat de la carretera nacional segueix en peu de guerra. 

Malgrat la mesura que va arrencar el diumenge passat i que obliga els camions a desviar-se per l’autopista, el col·lectiu ha advertit que seguirà tallant la nacional i s’ha mostrat molt poc satisfet amb la nova llei. Així, el proper dissabte els veïns tallaran la carretera a l’altura d’Amposta, a les 19 hores.

«S’està treballant per fer més grossa la butxaca de la concessionària de l’autopista. Nosaltres creiem que l’única alternativa és que siga gratuïta», explica el portaveu del moviment, Llorenç Navarro. «Prohibir el pas a un vehicle pesat ja ho diu tot: estem en un temps dictatorial. Estan utilitzant l’accidentalitat per discriminar un col·lectiu», sosté. 

«El dia que va néixer el moviment sabíem que arribaríem al lloc on estem ara, perquè és el que demanaven la Generalitat i els alcaldes: que els vehicles pesants vagin per l’autopista i fer passar 7.000 camions per una via que havia de ser ràpida», afirma Navarro.

Amb relació a la mesura del teletac per als turismes, el portaveu considera que és el pas previ a la instal·lació d’una taxa de per vida, la vinyeta. «És el pas previ i se’ns justificarà com la nostra salvació». 

La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa va ser també una de les impulsores d’aquesta lluita en els seus inicis, l’hivern i primavera del 2015, tot demanant la construcció de l’autovia A7 entre el Perelló i la Jana i la gratuïtat de l’AP-7 almenys mentre duressin les obres. 

L’octubre del 2015, amb el suport d’una dotzena d’entitats, universitats, empresaris i sindicats, l’actual moviment veïnal i aquesta federació van adreçar un manifest a la llavors ministra de Foment Ana Pastor, la qual un temps després contestaria que es construirien les rotondes i s’instal·laria la doble línia continua, com efectivament així va ser.

Josep Baubí, com a president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa i expresident de la Federació, valora més positivament la mesura establerta des de diumenge que no pas el col·lectiu que talla la carretera. «Tot i que nosaltres continuem demanant la gratuïtat de l’AP-7, entenem que aquesta mesura és un primer pas», afirma Baubí al Diari. «És insuficient, ve a ser com un 25% del que nosaltres demanem. Però tampoc no ho considerem negatiu».

El president veïnal afirma que «no renunciem a la construcció de l’autovia, tal com es va acordar el 2006, per l’interior de l’Ebre, sempre que hi haja un acord amb Campredó». Baubí també afirma que comprèn «que hi haja alcaldes que demanen la construcció de rotondes, perquè hi ha hagut accidents mortals en alguns pobles». El president considera tanmateix que «no podem dir que no a una cosa així. I crec que la carretera ho notarà. Una vegada entre l’Hospitalet de l’Infant i Tortosa vaig comptar fins a 200 camions». 

Comentarios
Multimedia Diari