El muntatge Dreams / Xarxa Humana, de la Fura dels Baus, obrirà el FesticAM

Amposta acollirà, de l’11 al 14 d’octubre, la cinquena edició d’aquest festival de teatre i circ, amb tretze espectacles totalment gratuïts 

05 octubre 2018 12:44 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tretze espectacles de diferents gèneres però amb predomini de les arts escèniques de carrer, exhibicions i tallers de circ. Tot plegat d’accés gratuït. Aquestes són les credencials de la nova edició del FesticAM, el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, que tindrà lloc entre l’11 i el 14 d’octubre a la capital del Montsià. 

Aquesta cinquena edició té un nom molt mediàtic entre la seva programació: el de la Fura dels Baus, que protagonitzarà l’espectacle inaugural dijous 11 amb el seu muntatge Dreams / Xarxa Humana, que es realitzarà amb la participació d’usuaris i familiars d’Apasa (Associació de famílies de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de la comarca del Montsià) i també amb altres entitats del municipi com la Fila i la Lira, Batukeem Amposta, la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i la Colla de Diables lo Minotaure.

«És una proposta molt agosarada», explica el director gerent d’Apasa, Ignasi Monllau, qui avança que es tracta d’un muntatge en què participaran més de 40 persones d’Apasa, entre usuaris i familiars, que quedaran suspesos a uns 40 metres d’altura per fer una «xarxa humana». 

Quant a la resta de programació, el director de l’EtcA, Jordi Príncep, destaca l’estrena absoluta de l’espectacle F/F FÖHN, un espectacle creat a la residència creativa de Balada de la mà de L’últim vals i Mariaelena Roqué i coproduïda pel FesticAM i el centre d’art Lo Pati. «Enguany, a més, el festival s’estrena com a espai còmplice del projecte Trànsits de la Creació de la Central del Circ i per això incorporem un espectacle que ha fet residència a la Central del Circ de la companyia Mumusic Circurs», diu Príncep, «l’espectacle de circ Flou Papagayo, a la plaça de l’Ajuntament». 

El director de l’EtcA també destaca que la programació inclou l’espectacle Hathi del Centre de Titelles de Lleida, Premi Nacional de Cultura 2018; també l’espectacle de titelles Kumulunimbu, de la companyia Ortiga, que va ser premi Drac d’Or al millor espectacle de Titelles a la Fira de Titelles de Lleida o la instal·lació Puck Caravaning, de Toms creatius, Premi Pom d’Or 2017. «De les més de 300 propostes que hem rebut, s’han escollit les millors», diu Príncep, tot destacant «la gran qualitat artística i originalitat de les propostes seleccionades». Enguany, el 90% dels espectacles tindran lloc en espais oberts.

El FesticAM va nàixer l’any 2013 amb l’objectiu d’impulsar la ciutat com un espai de referència del circ, el teatre i les arts escèniques a les Terres de l’Ebre. És membre de la Plataforma Arts de Carrer de Catalunya, que agrupa sota un mateix sostre els festivals, fires i mostres que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació.

Comentarios
Multimedia Diari