Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Bous

El nombre de denúncies per actes taurins es redueix d'una vintena al 2018 a 4 al 2019

M. PALLÁS

Whatsapp
Imatge d’arxiu de festes amb bous al poble de Xerta. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge d’arxiu de festes amb bous al poble de Xerta. FOTO: JOAN REVILLAS

El nombre de denúncies per males pràctiques en actes taurins a les Terres de l’Ebre s’ha reduït d’una vintena en els darrers anys a quatre el 2019, segons ha informat el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés. El 2018 van presentar-se 13 denúncies, mentre que l’any passat quatre.

En un d’aquests casos, la Generalitat va actuar d’ofici obrint un expedient pel bou capllaçat que va envestir un cotxe i una motocicleta pels carrers d’Amposta, el passat estiu a les festes majors. «Cada any teníem una vintena de denúncies, així que crec que les coses s’estan fent bé perquè cada cop en tenim menys», va declarar ahir el delegat, alhora que tampoc descarta que la reducció sigue una conseqüència de menys presència dels animalistes a les places de bous. Pallarés ha apuntat que la majoria de denúncies que tramiten són per la presència de menors als actes o per incompliment dels temps d’exhibició o d’encesa de les boles de foc en el cas dels bous embolats, que estan limitats per la llei dels correbous i que certifiquen els veterinaris.

El nombre de dies autoritzats per celebrar festes amb bous a les Terres de l’Ebre es manté estable. L’any passat es van demanar dos dies menys que l’any anterior, passant de 207 a 205.

Comentarios

Lea También