El nou CAP d’Amposta obrirà el primer trimestre d’enguany

La construcció de l’edifici va acabar fa cinc mesos, però l’esperat centre d’atenció primària encara no ha pogut obrir per una impugnació del contracte del mobiliari i equipament interior

12 enero 2019 13:13 | Actualizado a 15 febrero 2019 16:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El llargament esperat nou centre d’atenció primària (CAP) d’Amposta obrirà les seves portes durant el primer trimestre d’aquest any. Amb tot, el Departament de Salut no dona una data exacta per a la posada en marxa, que des de l’Ajuntament d’Amposta situen als voltants del mes de març. 

L’obra de l’edifici està acabada des del passat setembre, fa cinc mesos, però l’obertura s’ha endarrerit perquè hi ha hagut entrebancs a l’hora de moblar i equipar l’interior. I és que una empresa va impugnar l’adjudicació del contracte del departament de Salut, que incloïa l’equipament de diversos centres sanitaris juntament amb el d’Amposta.  

El retard en la posada en marxa del nou centre sanitari ha estat denunciat per diversos sectors i grups de l’oposició com el PSC. Ara, però, el tribunal corresponent ja ha resolt la impugnació i s’ha pogut desencallar el projecte. 

El cost de l’obra ha estat de 2,6 milions d’euros, amb una rebaixa de 600.000 euros respecte al pressupost inicial de licitació.

El nou CAP s’ubica en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Amposta a la Generalitat a tocar de l’estació d’autobusos, a la rotonda de la Castellania (en una zona d’equipaments en un dels accessos a la ciutat). 

L’equipament compta amb 2.300 metres quadrats de superfície construïda. Disposarà d’àrea d’urgències i extraccions, medicina de família, àrea de la dona, pediatria, odontologia, i està preparat també per l’especialitat de ginecologia, entre altres serveis.

L’edifici consta de tres plantes dividides en planta baixa més dos i amb un mòdul tipus rectangle on a les parts més llargues s’ubicaran les consultes.

Segons les previsions de Salut, a la planta baixa estarà ubicada l’àrea d’urgències, extraccions, pediatria i atenció a la dona; a la planta 1 hi haurà les consultes polivalents i odontologia, i a la planta 2 hi haurà el manteniment d’instal·lacions, àrees tècniques i de personal i tres sales on es pot fer educació sanitària.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, remarca la necessitat que té la ciutat de disposar d’un nou CAP, ja que l’actual ha quedat petit i les instal·lacions, de més de trenta anys, obsoletes. 

En aquest sentit, des del Consistori de la capital del Montsià es van oferir a avançar els 104.000 euros que suposava equipar i moblar el centre per tal de poder accelerar la seva obertura, però no va ser viable administrativament. 

Tomàs remarca la ubicació «immillorable» que tindrà el nou CAP, «en una àrea  oberta i amb places d’aparcament, davant del futur casal de la gent gran i en una àmplia zona de serveis més esponjada». 

Comentarios
Multimedia Diari