El nou Consorci de Polítiques Ambientals de l'Ebre recull totes les 'sensibilitats del territori'

L’organisme presenta el nou equip de govern, que passa de cinc a set vicepresidències, i que busca l’encaix amb la Ribera d’Ebre i la Terra Alta

12 noviembre 2019 10:00 | Actualizado a 12 noviembre 2019 10:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos mesos després que Joan Alginet assumís la presidència del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), ara l’organisme ha presentat el seu nou equip de govern, que passa de cinc a set àrees i que forma «un govern equilibrat que representa totes les sensibilitats del territori i és conscient dels reptes que té com a societat», en paraules del seu president.

L’àrea d’assistència tècnica, que incloïa Energia i Sanejament, s’ha dividit en dos, i se n’ha creat una de nova: Afers Interns i Transparència. Així, el cartipàs queda de la següent forma: Mercè Pedret és la nova vicepresidenta àrea de Salubritat; Josep Maria Lleixà, de l’àrea de Residus; Josep Ramon Bellaubí, de Sanejament; Marta Fornells, d’Energia; Francisco Blanch, de Territori, Entorn Natural i Gestió Forestal; Ferran Rosich, vicepresident de l’àrea Reserva de la Biosfera i Alexis Albiol, vicepresident d’Afers Interns i Transparència.

Al govern hi ha representants d’ERC, el grup majoritari, Movem i PSC. «Hem estat aquest temps intentant una via de govern unitari amb Junts per Catalunya, però no ha pogut ser. Nosaltres deixem la porta oberta, perquè creiem que seria positiu per al territori», explica Joan Alginet.

L’organisme té un pressupost de 15 milions d’euros enguany i és l’ens encarregat de prestar serveis als ajuntaments de les Terres de l’Ebre en matèria de recollida de residus, sanejament, salubritat pública, gestió forestal i gestió de la marca Ebre Biosfera. Té seus a Amposta i Tortosa. Precisament Alginet ha explicat al Diari que l’organisme treballarà per tenir seus també a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. «La Ribera d’Ebre i la Terra Alta seran la nostra prioritat. El seu encaix en l’àmbit del Copate és clau per tenir una coherència de territori».

El Copate té també com a principals reptes la lluita contra el mosquit al delta de l’Ebre, contra la mosca negra als municipis de ribera, la recollida de residus o la gestió forestal arran de l’incendi recent a la Ribera d’Ebre.

També destacada és la incorporació per primera vegada d’un riberenc, Ferran Rosich, com a vicepresident de l’àrea Reserva de la Biosfera. «És un gest claríssim i explícit perquè tots els municipis de la Ribera d’Ebre nord que van quedar exclosos de la reserva s’hi puguen incorporar», ha manifestat el president.

Comentarios
Multimedia Diari