Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El nou Hospital de Dia del Verge de la Cinta de Tortosa multiplica l'espai

El centre tindrà enguany una segona ampliació i augmentarà en dues mil les sessions anuals de tractament

ACN

Whatsapp
El centre ha passat de 110 metres quadrats a 426, amb 14 boxes i seients i permetrà oferir 9.600 sessions de tractament a l'any –actualment se'n feien 7.140-. FOTO: ACN

El centre ha passat de 110 metres quadrats a 426, amb 14 boxes i seients i permetrà oferir 9.600 sessions de tractament a l'any –actualment se'n feien 7.140-. FOTO: ACN

Els pacients del Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l'hospital de referència a les Terres de l'Ebre, té des d'avui un nou Hospital de Dia polivalent i hematooncològic "més cohesionat" i amb més espai.

El centre ha passat de 110 metres quadrats a 426, amb 14 boxes i seients i permetrà oferir 9.600 sessions de tractament a l'any –actualment se'n feien 7.140-. Una de les millores més demandades pels pacients és la nova sala d'espera que garanteix, com no passava fins ara, la intimitat dels malalts.

Pacients dels centre de dia amb metges en l'acte inaugural.

El nou Hospital de Dia tindrà enguany una segona fase d'ampliació de 200 metres quadrats més i el canvi dels equipaments i mobiliari. Entre les dues fases s'hauran invertit gairebé 700.000 euros, 250.000 dels quals en aquest primera fase que ha permès la inauguració aquest dilluns.

Algunes de les mancances que s'han resolt amb el nou Hospital de Dia del Verge de la Cinta de Tortosa ha estat la manca d'una sala d'espera adequada per als pacients, que havien d'esperar als passadissos de trànsit general. "Veure'ls als passadissos de més circulació feia una fiblada al cor", ha apuntat Ismael Piñas, gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre. 

El nou Hospital de Dia de Tortosa també soluciona la manca d'espai suficient, sobretot des del creixement de la demanda de boxes i butaques entre l'any 2009 i el 2014.

Com han destacat també el cos de professionals que hi treballa, el nou hospital polivalent i hematooncològic corregeix la dispersió dels procediments per diferents servis hospitalaris i cohesiona els processos assistencials que necessiten els malalts en el nou espai.

De moment compta amb 14 boxes i seients i en la segona fase d'ampliació d'aquest any se'n faran 10 més, 24 en total. També s'ha creat 6 noves consultes externes, 4 d'oncologia, 2 d'hematologia i una consulta d'infermeria. 

En total s'han invertit 250.000 euros. La segona fase que també inclou la dotació d'equipaments per ales consultes, la sala d'espera i l'àrea de tractaments, preveu una inversió de 456.600 euros, gairebé 707.000 euro en total.

El centre ajudarà a reduir el nombre d'estades evitables amb una durada de menys d'un dia a l'Hospital facilitant així el drenatge al Urgències, l'augment de l'activitat quirúrgica i del nombre de visites a Consultes Externes. 

Inauguració amb absències 

L'alcalde De Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que les inversions, sobretot els darrers quatre o cinc anys, no s'han aturat a l'Hospital Verge de la Cinta, tot i l'anunci que es va fer anys enrere de construcció d'un nou hospital de referència ebrenc. Bel ha apuntat que el nou Hospital de Dia s'emmarca en la nova planificació del Verge de la Cinta i que suposarà "un salt qualitatiu" sobretot per als usuaris. 

L'alcalde ha volgut assenyalar que la inauguració del nou servei s'ha fet en absència d'algunes de les persones "responsables" que han impulsat la millora, com el conseller destituït Toni Comín o el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, entre d'altres. 

Temas

Comentarios

Lea También