El nou auditori José Antonio Valls d'Alcanar comença a prendre forma

L’equipament tindrà una capacitat per a més de 400 persones i està previst per al primer trimestre del 2021

29 enero 2020 11:10 | Actualizado a 29 enero 2020 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El teatre-auditori José Antonio Valls estarà llest a principis del 2021. Així ho ha anunciat la regidora d’Urbanisme d’Alcanar, Ivette Fibla. El nou equipament, que es troba en un 20% d’execució, es planteja com a substitució de la sala de cinema existent, així com del Centre Cívic, on fins ara tenien lloc els actes culturals a Alcanar.

«L’auditori ens permetrà estipular un calendari cultural excel·lent i cobrir les necessitats d’aquest ampli teixit cultural que tenim al nostre municipi», declarava l’alcalde Joan Roig, qui també afegia que «l’escenari és de grans dimensions per poder donar cabuda a entitats locals molt importants com són les dues bandes de música i el grup de teatre Gresol».

El director d’obra Ramon German, del despatx M6 d’arquitectura, afirmava que «ara estem en fase d’estructura, fent murs de formigó que conformaran tota la caixa de l’auditori i que s’eleven uns 17 metres d’alçada. És una tasca delicada perquè ens trobem entre mitgeres amb veïns als dos costats, pel qual hem de treballar amb molta precaució per respectar i protegir els edificis veïns». L’auditori, que comptarà amb 402 butaques, tindrà la porta d’accés per l’avinguda Catalunya i, estructurat en forma de «L», la part més llarga albergarà el plató escènic, la platea i l’amfiteatre; mentre que la part curta, amb l’entrada al carrer Miquel Figueras, serà per a les zones de servei, el magatzem, una sala d’assaig i, entre d’altres, els camerinos.

L’actuació té un pressupost de 2,3 milions d’euros. Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, manifestava que «una part es finançarà a través de tres subvencions consecutives de les anualitats 2017, 2018 i 2019 del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona». D’aquesta manera, l’auditori es construirà majoritàriament amb fons municipals, però també amb l’ajuda d’aquesta subvenció de 521.000 euros atorgats per la Diputació.

D’altra banda, segons l’Ajuntament, la construcció de l’edifici va a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses Construïm Auditori d’Alcanar, que s’ha compromès a executar totes les millores del plec de condicions administratives de contractació sense cap cost addicional per al consistori canareu.

Comentarios
Multimedia Diari