El nou mercat municipal d'Alcanar obre les seves portes

El projecte es va iniciar el 2016 i les obres s’han dut a terme en dos fases diferenciades, amb un cost total aproximat de 380.000 euros

11 mayo 2018 09:28 | Actualizado a 13 mayo 2018 15:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou mercat municipal d’Alcanar va obrir ahir al matí, dijous, les seves portes. El projecte de remodelació de l’establiment es va iniciar el 2016 com un dels objectius principals del pla de govern. Així ho afirmava en la obertura Alfons Montserrat, alcalde del municipi, destacant que es tracta «d’un esdeveniment importantíssim», ja que és un edifici emblemàtic, ubicat el centre del municipi, a banda d’un element de cohesió al ser punt de trobada de la ciutadania. Montserrat també posava l’accent a l’edifici com a peça fonamental per al desenvolupament econòmic del poble. «En el context actual, potenciar el comerç local és una prioritat perquè fer poble és també comprar proximitat».

Les obres del mercat s’han dut a terme en dos fases diferenciades amb un cost total aproximat de 380.000 euros, d’entre els quals 242.450 euros han estat subvencionats pel Pla d’Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona. La primera fase va consistir en la remodelació de l’equipament i la millora dels accessos, mentre que en la segona es van construir les catorze parades que actualment componen el mercat. 
Seguint aquesta línia de potenciar la proximitat, que compleix el mercat municipal, la regidora d’urbanisme, Ivette Fible, explicava que «els arquitectes redactors de la primera i segona fase, així com la resta d’aparelladors i enginyers de la direcció executiva de l’obra són del municipi».

Licitació de les parades
A l’hora de licitar les parades s’ha optat per una fórmula mixta de lloguer-concessió de cinc anys prorrogable amb l’objectiu d’assegurar «la presència de les parades que han mantingut l’esperit del mercat durant els darrers anys, garantir el relleu generacional i afavorir la permanència del comerç local», apunta Jordi Monfort, regidor de comerç.

El mercat obria les portes ahir, tot i que encara no estan les catorze parades en actiu. Després de la posada en funcionament de l’equipament, està previst que a l’estiu es liciten les parades del mercat que estan per ocupar. D’aquesta manera, els pagesos del municipi que vulguin optar a tenir un espai on oferir els seus productes de proximitat, tindran una oportunitat al mercat. 

A partir d’aquesta remodelació, el mercat municipal amplia els seus horaris i de moment estarà obert tres dies a la setmana: dijous matí, divendres matí i tarda i dissabte matí. L’horari s’anirà ajustant a partir de les necessitats i propostes dels paradistes.

Comentarios
Multimedia Diari