El nou número 2 de Tortosa

Entrevista personal a Fernando Saporta

27 septiembre 2019 09:30 | Actualizado a 27 septiembre 2019 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El passat 15 de juny Fernando Saporta va debutar com a regidor de Tortosa, al capdavant de la primera tinença d’alcaldia i de les regidories d’Hisenda, Governació i Servei d’Atenció Ciutadana, Personal i Seguretat. Saporta s’ha convertit així en l’home fort del govern encapçalat per Meritxell Roigé i una de les noves cares al plenari més visibles a la ciutat.

Saporta és un home social. És soci i vocal de l’associació de veïns del barri de Sant Josep de la Muntanya, on els últims 14 anys ha estat president de l’entitat, així com membre de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa.

«El món associatiu et dona l’oportunitat de treballar per al teu barri, i que aquest sigui participatiu a la teua ciutat. Les associacions són unes entitats creades per defensar els interessos particulars i generals dels veïns, així com la representació del barri en l’àmbit territorial de la ciutat», valora el nou regidor al Diari. «En aquest sentit, hem avançat molt en els últims anys i també hi ha jugat un paper important la creació de la figura del regidor de barri, ara fa 12 anys, que és l’enllaç entre el barri i l’Ajuntament, agilitzant les peticions, propostes i demandes del barri».

Per a Saporta, una altra figura destacada al teixit associatiu de la ciutat és precisament la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, que agrupa les associacions de la ciutat i que vetlla pels barris i pels temes generals de ciutat. 

«Aquesta figura té una importància especial perquè es treballa per a la ciutat des de la visió dels barris, que es traslladada a l’Ajuntament amb l’objectiu de col·laborar per una millor ciutat en definitiva», expressa. «El món associatiu és el que m’ha donat l’oportunitat de treballar per la nostra ciutat, primer des de l’Associació i la Federació de Veïns, i ara des de l’Ajuntament de Tortosa. En aquest sentit estic agraït a l’alcaldessa Meritxell Roigé per donar-me la confiança de poder treballar per la meua ciutat».

A més a més, Fernando Saporta també és el secretari de la Confraria dels Natzarens de la Passió de Tortosa, i ha estat vinculat en diverses entitats d’esports com l’Escola de Futbol Dertusa, Club Deportiu Tortosa i el Club Tennis Tortosa.

Precisament és l’esport una de les altres passions del nou primer tinent d’alcalde i un dels seus principals hobbies, després de passar temps i gaudir de la família i els amics.

L’esport que practica és el pàdel, un esport que a més de ser molt competitiu, per al regidor és també molt social. «És un esport que s’ha estès molt al nostre territori i que gaudeix de molt bona salut. Actualment per una lesió no el puc practicar, però encara estic vinculat al món de la raqueta, ja que el meu fill Ferran practica la modalitat del tennis», detalla.

A més d’això, com a conseqüència de la lesió, practica la bicicleta de muntanya «la qual cosa m’ha donat l’oportunitat de gaudir dels espais naturals que tenim al nostre territori, com per exemple algun indret del Parc Natural dels Ports», afirma.
Per tal de millorar la ciutat de Tortosa, el regidor Fernando Saporta ho té molt clar: creure més en la ciutat. «Solament ens falta creure-nos-ho, ja que tenim un potencial molt important. Hem de seguir treballar per generar nous llocs de treball oferint al nostre jovent unes ofertes interessants de feina».
 

Esportista i enamorat de Tortosa
Fernando Saporta (Tortosa, 1970) va estudiar al Seminari de Tortosa i a la UNED. Treballa a la Diputació de Tarragona i en concret a BASE-Gestió d’Ingressos des del 1990. Els últims divuit anys, com a cap d’oficina de la xarxa que l’organisme té a la província. Està casat i té un fill, Ferran.

Què li falta a Tortosa?
Crec que només ens falta creure més en la ciutat, ja que té un potencial tant turístic, cultural, comercial, gastronòmic... molt important. Tot i això, hem de seguir treballant per potenciar la implantació d’empreses que generin nous llocs de treball a la ciutat.    

Què podem fer per millorar-la?
Treballar amb les oportunitats que ens dona la ciutat potenciant i millorant tot l’existent i oferint el nostre territori com un atractiu perquè empreses externes s’instal·len al nostre terme i puguin haver més oportunitats de treball dins del nostre terme.

Quin és el seu lloc preferit de Tortosa?
En tinc diversos, però un que m’agrada molt és la visió que hi ha de la ciutat des del castell de la Suda. També, uns dels llocs que gaudeixo, quan puc, és anar en dissabte de matí al mercat municipal, on pots gaudir de productes de proximitat i sempre trobes algun amic per comentar l’actualitat del món.   

Quin és l’acte que més li agrada de les Festes de la Cinta?
L’acte més emocionant per a mi és l’entrada de la Mare de Déu de la Cinta a la catedral. És un acte molt emotiu per a un tortosí. La presentació de les pubilles i l’ofrena també són altres moments especials, perquè hi participen la majoria d’entitats de la ciutat, cosa que permet veure la vitalitat que tenim a Tortosa. També m’agraden els concerts del parc i de l’exterior de l’auditori. 

I al Renaixement?
La festa suposa una manera de destacar allò que hem sigut com a ciutat i ens transporta a un moment molt concret d’una manera molt festiva i acolorida. El que més m’agrada és la gran participació ciutadana que genera. Si no la tinguessem, l’hauríem de crear.

Amb quin element del seguici festiu es queda?
La Cucafera, perquè és un símbol molt tortosí i que sempre és present a les festes de la ciutat. Juntament amb Rufolet i Rubí són protagonistes d’una llegenda que a Tortosa tothom coneix.

Comentarios
Multimedia Diari