El nou palau de justícia de Tortosa obrirà el setembre del 2019

Les obres per aixecar l’edifici de nova planta, en què s’inverteixen més de cinc milions d’euros, acabaran el proper mes de febrer

22 junio 2018 09:40 | Actualizado a 24 junio 2018 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou palau de justícia de Tortosa, que s’està construint al nucli antic de la ciutat just al davant dels jutjats actuals, obrirà les seves portes el setembre de l’any que ve. Les obres es van iniciar tot just fa un any i segueixen els terminis establerts, de manera que el proper mes de febrer es preveu que estiguin acabades. A partir de llavors s’equiparà de tot el mobiliari i equipament informàtic necessari per al seu funcionament, perquè estigui a punt per a l’inici del curs judicial 2019-2020. 

El de Tortosa és l’únic edifici judicial que està construint actualment la Generalitat i respon a una llarga reivindicació, per la falta d’espai i la dispersió de les instal·lacions actuals. La nova consellera de Justícia, Ester Capella, va fer ahir un recorregut per les obres per conèixer de primera mà el projecte, en el qual s’inverteixen 5,1 milions d’euros. 

Així, a partir del setembre de l’any que ve, tots els serveis judicials de Tortosa estaran concentrats en els dos edificis, situats a la plaça dels Estudis. El flamant nou edifici acollirà els cinc jutjats de primera instància i instrucció, juntament amb el jutjat de guàrdia, el Registre Civil, els serveis forenses de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i una zona de detinguts.

Pel que fa a l’edifici antic, s’hi mantindrà el jutjat Social i les dependències de la Fiscalia, i s’hi traslladaran els dos jutjats penals, que actualment ocupen l’antiga caserna dels Mossos, al carrer Comerç del barri de Ferreries. 

El nou equipament tindrà una superfície útil de més de 3.500 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos. D’aquesta manera, les dues seus judicials de Tortosa sumaran més de 7.700 metres quadrats, el doble d’espai que fins ara. Les noves instal·lacions preveuen espais específics i circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. L’objectiu d’aquest disseny, segons es remarca des del Departament de Justícia, és evitar que la visita als jutjats signifiqui una nova experiència traumàtica per a les persones que han estat objecte d’un delicte.

L’actuació a la zona inclou també la reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. 

Comentarios
Multimedia Diari