El nou servei de neteja de Tortosa es posa en marxa aquest mes de juliol

L’empresa Acciona Servicios Urbanos s’ha adjudicat el contracte públic, al qual han optat un total de sis companyies

30 junio 2018 09:53 | Actualizado a 11 octubre 2018 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat que a partir d’ara serà l’Ajuntament qui s’encarregarà de forma unitària de la gestió del servei de residus urbans i de neteja, que actualment és un dels principals problemes de la ciutat.

El contracte, que té una durada de deu anys, es va concedir mitjançant un concurs públic, i finalment s’ha atorgat a l’empresa Acciona Servicios Urbanos, per una quantia de 22,9 milions d’euros.

L’empresa, que també treballa amb el Consell Comarcal del Baix Ebre i amb el del Montsià, iniciarà l’activitat durant aquest mes de juliol. 

Entre les novetats d’aquest nou acord hi ha la incorporació de la figura de l’educador ambiental i l’augment de la plantilla de treballadors i de la maquinària de neteja, que passarà a tenir 23 vehicles, entre els quals destaca un camió cisterna per a netejar els carrers amb aigua a pressió. 

Seguint amb la línia de millorar la recollida selectiva de residus del municipi, també s’ha decidit eliminar els 117 contenidors individuals que hi ha repartits per Tortosa, sobretot els de fracció resta, per concentrar-los en les anomenades illes, on es trobaran els diferents tipus de contenidors de reciclatge.

Propostes dels grups municipals

Per altra banda, entre les propostes i mocions que es presentaran al ple ordinari de dilluns, el grup de l’oposició de l’Ajuntament, Movem Tortosa, instarà al govern actual a la neteja de les ribes del riu Ebre.

El portaveu del grup municipal, Jordi Jordan, ha apuntat que el riu està farcit d’electrodomèstics vells, runes i restes de vehicles, que afecten de forma directa tant al medi ambient com al turisme del territori.

Des de Movem Tortosa també han afirmat que tenen en compte que la neteja supera les competències del consistori, però tot i això denuncien a l’Ajuntament no treballar per a fomentar la neteja del riu ni realitzar campanyes de sensibilització per conscienciar a la població.

Durant el ple també es presentaran altres suggeriments, com el del PSC, que proposarà instal·lar bescanviadors per a nadons als lavabos públics de manera indistinta i sense discriminació, o la proposta del PP per millorar els parcs infantils per a garantir-ne l’accessibilitat. 

En referència a les festes que s’iniciaran aquests mesos d’estiu, la CUP-Alternativa Ecologista plantejarà la necessitat d’adoptar mesures concretes que previnguin la violència i les agressions masclistes a les festes del Renaixement i de la Cinta.

Finalment tots els grups municipals presentaran una proposta conjunta en contra de l’alliberament dels membres de «La Manada». 

Comentarios
Multimedia Diari