Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El nunci del Papa beneeix la nova escultura de la Cinta a la Catedral

Renzo Fratini presideix una missa a la Catedral de Santa Maria en el marc de l’Any Jubilar que viu  la diòcesi tortosina

A.C.

Whatsapp
Benedicció de l'escultura de la Mare de Déu de la Cinta, ahir a Tortosa.Foto: Amador Gisbert

Benedicció de l'escultura de la Mare de Déu de la Cinta, ahir a Tortosa.Foto: Amador Gisbert

El nunci del Papa Francesc a Espanya, Renzo Fratini, va beneir ahir la nova imatge de la Mare de Déu de la Cinta, obra de l’artista Marco Augusto Dueñas, que es col·locarà a la fornícula central de la façana principal de la Catedral de Santa Maria de Tortosa.

Fratini va presidir una missa en el marc de la trobada de les Cintes a la Catedral i de la presentació dels xiquets i xiquetes a la Mare de Déu, organitzat per la Cort d’Honor. La missa va comptar amb la presència del conseller de Presidència, Jordi Turull,  el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i altres autoritats religioses i civils.

La presència del nunci a Tortosa s’inscriu en la celebració de l’Any Jubilar que està vivint la diòcesi de Tortosa, en complir-se el quatre-cents aniversari de la fundació de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta.

L’escultura de tres metres d’alçada ha tingut un cost de 105.000 euros. Va ser encarregada al prestigiós escultor, les obres del qual es poden veure a l’exterior de la basílica de Sant Pere, al Vaticà, o a la façana exterior de La Almudena, a Madrid. La imatge destaca pel seu rostre, que representa una dona actual, el cabell ondulat pel vent i el seu ventre embarassat que s’intueix sota el vestit.

El primer majordom de la Reial Arxiconfraria, Francesc Viñes, ha explicat que abans d’instal·lar-la es netejarà, com a mínim, la part central de la façana de la Catedral.  D’aquesta forma s’evitarà córrer el risc de malmetre l’escultura si s’actua posteriorment a la façana i també el marbre de Carrara de la imatge no destacarà tant amb la resta.

Temas

Comentarios

Lea También