El padró de Gandesa augmenta amb 100 nous veïns

El polígon industrial exhaureix tot l’espai disponible davant d’una creixent demanda

25 agosto 2020 17:40 | Actualizado a 30 agosto 2020 15:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de l’1 de gener fins l’actualitat, 96 persones s’han empadronat al municipi de Gandesa, cosa que equival a un augment del 3,2%. Són unes dades molt positives que, per a l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, demostren que el món rural s’està reivindicant en plena pandèmia contra la Covid-19.

Per a Luz, la qualitat de vida i els actius de la comarca de la Terra Alta han sigut definitius per què aquest centenar de persones hagin decidit empadronar-se al poble. «Es barregen els dos factors: un és que hi ha gent que ha tornat a Gandesa per poder teletreballar amb el canvi de paradigma de la pandèmia, i l’altre és que alguns han vingut per una demanda creixent de feina els darrers anys», explica al Diari. D’alguna forma, persones que entre setmana viuen a una ciutat més gran, en cas d’un nou confinament «ara prefereixen viure al poble sense cap mena de dubte».

I és que l’actual polígon industrial de la Plana acaba d’exhaurir ja tots els metres quadrats davant d’una creixent demanda, i fa pocs dies el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, i el director de l’Institut Català del Sòl, (Incasòl) Albert Civit, van signar un conveni per a millorar l’accessibilitat a les àrees industrials del municipi i promoure l’ampliació del sector d’activitats econòmiques La Plana.

Així, el Departament de Territori i Sostenibilitat està executant les obres de la nova rotonda i la millora de la carretera C-43, amb una inversió de 2,6 milions d’euros. Complementàriament a aquesta actuació, l’acord signat ara preveu la formació d’un ramal d’enllaç des de la nova rotonda fins al vial actual del sector la Plana, per a facilitar l’accés al propi polígon i la seua àrea d’influència. Aquesta actuació compta amb un pressupost aproximat de 600.000 euros.

El conveni entre el Departament, l’Incasòl i l’Ajuntament estableix també la col·laboració per desenvolupar el sector La Plana II, que suposarà l’ampliació de La Plana. El polígon La Plana II tindrà una superfície de 25,79 hectàrees i és previst que el seu desenvolupament urbanístic s’executi per fases, adaptant-lo a la demanda real existent.

«Aquestes són bones notícies per a Gandesa, però en realitat per a tota la comarca», diu Luz. «D’alguna forma ens estem reivindicant com a territori i posant en valor els actius que tenim. Avui estem recollint el fruit que tants anys hem estat treballant», ha expressat.

L’arribada de la fibra òptica de la Generalitat al municipi també suposarà un abans i un després. El desplegament d’aquesta xarxa posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis, que a data d’avui gaudeixen de nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació.

Garantint una bona connectivitat al municipi, no només es millora la qualitat dels que ja hi viuen i treballen, sinó que es contribueix a afincar-hi nous habitants, o bé amb l’arribada de noves empreses o bé perquè podran disposar de l’opció del teletreball.

La suma de les noves tecnologies afegida a la qualitat de vida del món rural és per a Luz una fórmula guanyadora, i una tendència que anirà a l’alça i que cal seguir potenciant.

Comentarios
Multimedia Diari