Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El pantà d’Ulldecona, de buit  al 37 per cent en tres dies

La pròxima campanya de reg està plenament garantida, després que l’últim any els regants es van haver d’abastir de pous. 

Maribel Millán

Whatsapp
Pantà a data de 22 d'octubre. FOTO: Joan Revillas

Pantà a data de 22 d'octubre. FOTO: Joan Revillas

La vessant positiva del temporal la trobem a l’embassament d’Ulldecona. El pantà situat a la capçalera del riu Sénia, al terme de la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat), que es trobava en una situació d’extrema sequera i pràcticament buit, arribava ahir al  37 per cent de la seva capacitat.

Abril d'enguany. FOTO: Joan Revillas

Les fortes pluges han fet brollar les fonts i es registra una entrada d’aigua que ahir era de 0,06 metres cúbics per segon. Així, el pantà, que té una capacitat d’11 hectòmetres cúbics, ha passat de tenir-ne embassats 0,1, a 4,07 en només tres dies. La Comunitat de Regants d’Ulldecona preveu que les entrades d’aigua s’allarguin uns tres mesos i que es pugui arribar a unes reserves de més de tres quarts de la capacitat.

Així, la pròxima campanya de reg està plenament garantida, després que l’últim any els regants es van haver d’abastir de pous. 

Temas

Comentarios

Lea También