El Papa nomena Javier Vilanova (La Fatarella, 1973) com a tercer bisbe auxiliar de Barcelona

És l'actual Rector del seminari interdiocesà de Catalunya, del seminari diocesà de Tortosa, de la parròquia de Sant Llorenç del Pinell de Brai i Delegat diocesà de pastoral vocacional

06 octubre 2020 11:26 | Actualizado a 06 octubre 2020 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El papa Francesc ha nomenat  l’actual rector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, Javier Vilanova Pellisa, nou bisbe auxiliar de Barcelona, de manera que l’arxidiòcesi barcelonina comptarà amb tres bisbes auxiliars per ajudar el cardenal Juan José Omella, arquebisbe de la ciutat i president de la Conferència Episcopal Espanyola.
El cardenal Omella ha presentat avui dimarts al nou bisbe auxiliar, que acompanyarà els altres dos bisbes auxiliars que té l’arxidiòcesi, Sergi Gordo i Antoni Vadell, en una compareixença davant els mitjans a la seu de l’Arquebisbat de Barcelona.
El nou bisbe auxiliar va néixer a la Fatarella, comarca de la Terra Alta, el 1973, és prevere del Bisbat de Tortosa des de 1998 i rector del Seminari Diocesà de Tortosa, i des del mes de juliol de 2018 rector també del Seminari Major Interdiocesà.
Omella ha explicat que després de la seva elecció com a president de la Conferència Episcopal Espanyola, i davant l’augment de la càrrega de treball, va escriure al Papa per sol·licitar un altre bisbe auxiliar que l’ajudés en les tasques de l’arquebisbat de Barcelona.
«Agraeixo a Déu aquest regal que ens dóna, també al Papa per la promptitud en respondre a la meva petició i li dono gràcies també al Javier per la seva disponibilitat i per haver dit que sí a una tasca també complicada que és ser bisbe en una diòcesi complexa com és Barcelona, que és molt gran», ha dit el cardenal.
Per la seva banda, Vilanova, que previsiblement serà ordenat el 22 de novembre, ha expressat la seva alegria per l’elecció i ha dit que treballarà amb la màxima humilitat i gratitud: «Vull ser un humil treballador de la vinya del senyor».
Sobre les seves funcions concretes, Omella ha indicat que primer vol que el nou bisbe auxiliar conegui tots els àmbits de l’arquebisbat per poder decidir a què es dedicarà.
No obstant això, el cardenal ha avançat que, donat l’impacte de la pandèmia de la Covid-19, des de la institució hauran de reforçar la seva tasca en àmbits com la pobresa, la salut i la malaltia i la comunió.
El nou bisbe auxiliar ha estat delegat diocesà de Catequesi i de Pastoral Vocacional, membre del Consell Presbiteral i rector de les parròquies d’Alfara de Carles i del Sagrat Cor de Jesús del Raval de Crist (Roquetes) i actualment ho és de la parròquia del Pinell de Brai.
És missioner de la Misericòrdia per nomenament del papa Francesc i col·labora habitualment amb l’associació catòlica «comunitat del Cenacle» que acull persones que han caigut en la drogoaddicció, a més de formar part del Consell Assessor de Rectors de Seminaris de la Comissió episcopal del Clergat i Seminaris de la Conferència Episcopal Espanyola.
Tant Omella com la Conferència Episcopal Tarraconense han felicitat «fraternalment» al nou bisbe auxiliar electe i han expressat l’enhorabona a tots els fidels de l’Església de Barcelona «per aquest nou pastor que el Papa els envia».
Des de Tortosa, el bisbe  Enrique Benavent, el clergat i tota la comunitat diocesana  també han volgut manifestar la seua "alegria i gratitud al Sant Pare per aquest nomenament, l’agraïment a Mons. Javier Vilanova per la seua dedicació sacerdotal a la diòcesi i la felicitació a la seua família i a la parròquia de Sant Andreu de la Fatarella on va rebre el sagrament del Baptisme".

Comentarios
Multimedia Diari