El parc de bombers d’Ascó, tancat per falta d’efectius

A Tortosa i Amposta estan sota mínims, perquè els professionals no fan més hores extra

13 diciembre 2018 17:56 | Actualizado a 13 diciembre 2018 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La falta d’efectius ha obligat a mantenir tancat aquest dijous el parc de Bombers d’Ascó, situat prop de la central nuclear. Dimecres va ser el cas del parc de Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant, mentre que d’altres parcs del territori porten diversos dies sota mínims. 

Els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta han denunciat públicament que de forma puntual  han prestat el servei amb un nombre d’efectius per sota dels mínims legals establerts. 

En el cas de Tortosa, han treballat amb dos funcionaris menys, mentre que el parc d’Amposta ho va fer dimecres i aquest dijous amb un efectiu menys del que requereix la normativa, i sense comandament.   La situació també ha afectat a d’altres parcs de la demarcació, com el de Tarragona. 

Els professionals del parc de la capital del Montsià han enviat una carta a alcaldes del territori, en la que denuncien que la situació es deu a una «mala planificació des de fa anys de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) de la Generalitat de Catalunya». Asseguren que falten bombers professionals, mitjans materials «i un correcte estat de manteniment tant del vestuari del personal com del material d’intervenció, els vehicles i les instal·lacions dels parcs de bombers».

«Els bombers realitzen des de fa anys hores extres per a que cada dia el servei estigui, almenys, en els mínims legals. El 2017 els bombers professionals van realitzar més de 500.000 hores extres per mantenir els mínims legals per guàrdia», expliquen. Ara, per denunciar la situació, molts professionals han decidit deixar de fer aquestes hores extra durant un mes, des del 10 de desembre al 10 de gener. 

Els bombers alerten els alcaldes d’aquesta falta de professionals «per oferir almenys un servei de mínims com fins ara, a més a més del risc de demora si succeeixen diverses emergències en un mateix moment». Així, els demanen que els ajudin a revertir aquesta situació, «en la mesura que estigui a les seves mans». 

Comentarios
Multimedia Diari