Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El parc natural dels Ports renova el mirador del cim de Caro i reordena l'entorn

Les obres, que tenen un pressupost d'uns 70.000 euros i s'allargaran durant tres mesos, permetran adaptar l'espai a les persones amb mobilitat reduïda

ACN

Whatsapp
Un operari treballa en el desmantellament del vell mirador de Caro. Foto: ACN

Un operari treballa en el desmantellament del vell mirador de Caro. Foto: ACN

El parc natural dels Ports ha iniciat les obres per desmantellar l'actual mirador del cim de Caro i construir-ne un de nou. La reordenació d'aquest espai i el seu entorn –el cim més alt del massís dels Ports i de les Terres de l'Ebre, amb 1.441 metres- ha de permetre també facilitar l'accés de les persones amb mobilitat reduïda. Les actuacions, que van començar fa una setmana i s'allargaran tres mesos, tindran un cost pròxim als 70.000 euros –aportats principalment per l'obra social d'una entitat financera i la Diputació de Tarragona-. D'acord amb el projecte licitat i adjudicat per la Generalitat a l'empresa Bioma, el nou mirador constarà d'una plataforma de fusta rectangular ampliada sobre l'emplaçament actual i s'habilitarà una per poder-hi accedir. Segons ha explicat l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, les obres han permès, prèviament, condicionar un espai del tram final de la pista d'accés a mitja dotzena de places d'aparcament per evitar que els vehicles arribin i saturin la zona del mirador.

"Es canvia el disseny, es fa un mirador fusta, amb paviment de fusta, que donarà una sensació de voladís respecte el d'ara, millorant una zona molt visitada perquè sigui accessible a tots públics i suposi una millora general de l'entorn", ha detallat Gas, qui ha recordat que el projecte es va començar a abordar fa un parell d'anys. La plataforma rectangular del nou mirador permetrà acollir un major nombre de visitants i l'accés a les persones amb mobilitat reduïda. Per accedir-hi, es construirà una rampa, també de fusta. Tota l'estructura tindrà el contorn protegit amb baranes i passamans.

A banda de l'estructura del mirador, el projecte preveu millorar i reordenar tot l'entorn. La plaça que precedeix l'estructura de fusta tindrà un paviment de formigó amb un acabat natural i disposarà de cinc panells sobre les baranes amb tarimes de fusta. Els elements informatius i plànols estaran adaptats i transcrits en llenguatge Braille, per facilitar la seva lectura i interpretació a persones cegues. A l'inici de la rampa se situarà també una roca per col·locar-hi les plaques commemoratives.

La idea, segons ha detallat Gas, és que des de la zona d'aparcament habilitada per uns sis vehicles, situada a l'última corba del camí, a uns 50 metres del mirador, es restringeixi l'accés als vehicles –a excepció dels de persones amb mobilitat reduïda- perquè aquest tram d'uns 50 metres sigui únicament transitable a peu. Fins aquests moments, molts cotxes arribaven i aparcaven gairebé a sobre del mateix mirador. "Evitarem que arribin fins aquest punt i molestin la gent que va a passejar", ha refermat Gas, convençut que el mirador de Caro és el punt que ofereix la "millor panoràmica de les Terres de l'Ebre".

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También