El pavelló firal de Tortosa, nou punt de vacunació massiva

La Delegació del Govern analitza amb els alcaldes ebrencs l’evolució de la pandèmia a les quatre comarques

04 mayo 2021 15:40 | Actualizado a 04 mayo 2021 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pavelló firal de Remolins, a Tortosa, s’habilita com a punt de vacunació massiva contra la Covid-19 i obrirà portes la setmana que ve (tot apunta a què dilluns 10 de maig), amb 5 boxes i 1.000 vacunes diàries amb cita prèvia (https://vacunacovid.catsalutgencat.cat), que podran sol·licitar els ciutadans atenent a les indicacions i franges d’edat establertes pel Departament de Salut. Se suma als punts de Móra la Nova, Gandesa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita, i suposa la reconversió dels de Roquetes i l’Aldea. 
Podrà obrir tots els dies de la setmana, i les mil injeccions diàries es podran incrementar «si tenim més vacunes i fos necessari, perquè la logística està preparada i els professionals també, ja que són els voluntaris de la crida qui s’encarregaran d’aquest espai, gestionat igualment des de l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre que són els que en tenen l’expertesa davant vacunacions massives», detalla la gerent de la regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.
La setmana passada es van posar més de 12.000 vacunes a les quatre comarques ebrenques i per aquesta setmana la previsió és de 13.000. 
Els percentatges de vacunació entre els col·lectius de gent gran són alts al territori. Un  90 per cent dels majors de 80 anys ja tenen la primera dosi del vaccí. En la franja de 70 a 79 anys, un 73,2% ja ha rebut la primera dosi i un 10,4% les dues. Aquestes persones estan rebent les vacunes Pfizer, Moderna, i des de la setmana passada la Jansen (que és d’una sola dosi). El vaccí AstraZeneca se segueix administrant a les franges d’edat entre 60 i 65 anys (53,6% amb la primera dosi) i dels 66 als 69 anys (46,1% amb la primera dosi). 
Al conjunt del territori un 12,5% de la població ja té la pauta completa, segons les dades facilitades per Lleixà després de la reunió que van tenir aquest dimarts els representants de la Generalitat a l’Ebre amb els alcaldes i alcaldesses de les quatre comarques, per via telemàtica. 
Per al delegat del Govern, Xavier Pallarés, la coordinació amb el món local és necessària «perquè si bé millora la situació, el virus hi és, la pandèmia no ha passat i hem de mantenir la tensió». 
Actualment les Terres de l’Ebre tenen un risc de rebrot de 170, mentre la velocitat de propagació és de 0’85. 
Brots actius
Hi ha actius 54 brots. La situació de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre ha millorat en els darrers dies, i la major incidència es trasllada al Baix Ebre i en especial a la ciutat de Tortosa. Així, actualment hi ha 113 casos i 23 brots en 9 municipis del Baix Ebre; 108 casos corresponents a 13 brots en 4 poblacions de la Terra Alta;  75 casos en 9 brots a la Ribera (5 municipis) i 61 casos al Montsià, emmarcats en 9 brots de cinc poblacions diferents. 
La majoria dels brots s’emmarquen en l’àmbit familiar i de convivència. En segon lloc hi ha l’àmbit laboral, la família extensa (per trobades), l’àmbit social, l’escolar (5 casos) i un cas en l’àmbit hospitalari. Pel que fa als centres educatius, hi ha 19 aules confinades i una escola rural, la de la Galera, ha hagut de tancar portes temporalment. 
Segons el subdirector general de Coordinació de Salut Pública a Tarragona i l’Ebre, Conrad Casas, arran d’aquests brots hi ha en quarantena unes 1.300 persones,contactes directes dels positius. «S’han pogut determinar i per tant també tallar les cadenes de transmissió, i evitar així nous contagis», remarcà. 
Pel que fa a la pressió assistencial, hi ha 16 persones ingressades a la UCI de l’Hospital Verge de la Cinta, de les quals 11 són pacients Covid. També hi ha ingressades 14 persones més a planta del centre, mentre que 5 estan a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Arran de la vacunació de les persones de major edat, la mitjana dels pacients ingressats per Covid ha baixat fins als 62 anys, explicà Lleixà. 

Comentarios
Multimedia Diari