El personal sanitari reclama un nou hospital a l’Ebre

Els representants dels treballadors del Verge de la Cinta i l’Atenció Primària es reuneixen amb Argimon i li traslladen demandes laborals

28 octubre 2021 16:04 | Actualizado a 29 octubre 2021 05:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les juntes de personal de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i d’Atenció Primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre han reclamat al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la construcció d’un nou hospital de referència per al territori. Els representants sindicals dels sanitaris han criticat la resposta que van rebre del conseller durant la seva visita al territori, en la que no va concretar si Salut aposta finalment per l’ampliació presentada per l’anterior titular, Alba Vergés, abans de les eleccions, o opta per construir un centre nou.  «La seva resposta va ser que no s’aturarà res i que estan oberts a alternatives. Una magnífica resposta, digna del manual del políticament correcte», han criticat. 

Des de les juntes de personal lamenten «els constants canvis en el projecte, cada cop que es canviava el govern»; un fet que al seu parer, es torna a repetir en l’actualitat. 

Els representants dels treballadors també han fet arribar novament a Argimon les demandes que ja van fer a Vergés, mesos enrere. Així, reclamen una dotació pressupostària suficient per al capítol de personal, «que permeti crear places estructurals i estabilitzar i fidelitzar els professionals amb contractes dignes, fent atractives les Terres de l’Ebre i evitant així que marxin a altres territoris». També demanen que es reverteixin les retallades del 2010, amb una millora de les condicions laborals i ràtios de professionals «adequades». Entre les reivindicacions laborals hi ha la jornada de 35 hores setmanals, la conciliació efectiva de la vida laboral i familiar i reduir la jornada a partir dels 55 anys amb el cent per cent de la retribució. 

Pel que fa a l’atenció primària, els treballadors volen que el Departament de Salut reobri els punts d’atenció continuada tancats o amb reducció d’horari; la millora dels equipaments i la remodelació del CAP de Sant Carles de la Ràpita. 

Per últim, també demanen inversions en tecnologia informàtica que permetin millorar el sistema de gestió de recursos humans.

Comentarios
Multimedia Diari