Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El pes de l'Ebre a la Diputació

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, és el president de l´organisme autònom BASE, mentre que el de Deltebre, Lluís Soler, presideix la Comissió d'Hisenda

Redacció

Whatsapp

El cartipàs aprovat ahir per la Diputació de Tarragona suposa un augment del pes específic dels representants de les Terres de l’Ebre a l’ens provincial. Tot i no disposar d’una vicepresidència territorial de l’ens com en el mandat passat, els cinc alcaldes i regidors de les Terres de l’Ebre que formen part de l’equip de govern de Convergència i PSC (un més que el mandat passat) es fan càrrec de departaments estratègics com ara l’organisme autònom BASE, la segona xarxa de recaptació d’ingressos amb més municipis de Catalunya, que serà presidida per l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol. BASE compta amb 39 oficines per gestionar 181 municipis, amb una xifra total de recaptació a l’exercici del 2014 de 355 milions d’euros, segons dades de la Diputació.

A més, Piñol ha estat nomenat portaveu adjunt del grup de CiU i representant de la Diputació a la Comissió Mixta de Seguiment del Conveni Penta, la Fundació Oficial de la Fira de Reus i el Patronat del Castell de Miravet.

Un paper molt destacat és per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que s’estrena com a diputat provincial aquest mandat. Soler ha estat nomenat president de la Comissió d’Hisenda i Economia, alhora que president de la Comissió Especial de Comptes i vicepresident primer del Patronat de Turisme, des d’on s’encarregarà també de coordinar el Consell de la marca turística Terres de l’Ebre.

Amés, esdevé representant de la Diputació al Parc Natural del Delta de l’Ebre (primer vocal), el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, la Fundació Observatori de l’Ebre, la Federació de Fires de Catalunya, la Mesa Institucional d’Abordatge de la Violència Masclista de les Terres de l’Ebre i l’Agència Catalana de Turisme.

Per la seva banda, un veterà a la Diputació com Joan Josep Malrás, alcalde de Prat de Comte ara de Demòcrates de Catalunya, incrementa les seves atribucions aquest mandat. Així, a més de ser el president de la Comissió de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, representarà l’ens als parcs naturals dels Ports i la Serra de Montsant, i al Consell de la Diplomàcia Pública.

Per la seva banda, l’alcalde de Masdenverge, Álvaro Gisbert, repeteix com a president de la comissió de Serveis Generals, Contractació i Expropiacions de la Diputació.

Per últim, el socialista Francesc Miró, regidor d’Amposta, serà també representant de la Diputació de Tarragona al Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Consell Rector del Sistema Estadístic de Catalunya i el Consell Promotor del Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También