El pessebre monumental d’Alcanar bat el rècord i arriba als 70 metres quadrats

El pessebre es pot visitar demà, a més dels dies 1, 3, 4, 5 i 6 de gener, de 18 a 21 hores

30 diciembre 2019 10:50 | Actualizado a 30 diciembre 2019 10:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Juan José Curto exposa al públic la vuitena edició d’un pessebre que cada any amplia i renova, fent artesanalment gairebé totes les peces. Curto només té un cinc per cent de visió per la malaltia de Charcot-Marie-Tooth, s’ha envoltat d’una desena d’amics i les seues famílies, que l’ajuden amb les figures artesanals i el muntatge del pessebre.

«Enguany hem millorat la imatge del desert egipci i un dels personatges que hem incorporat és el del veremador, el raïm l’ha fet Laura Garrit amb sopa meravella», diu Curto. Laura és la mare d’Àngel Castro, junt amb Agustí Forcadell són els col·laboradors més veterans amb què compta Juan José Curto, des que va traslladar el pessebre de casa seua a la Cisterna del Vall.

Isabel Selma i Àgueda Verge són les altres dues dones implicades en el projecte, se’ls han afegit els més joves de cada casa: Marc, Darwin, Laia i Diana.

Els xiquets i xiquetes informen sobre el pessebre, ajuden a omplir les butlletes per al sorteig de la cistella i els agrada molt explicar una de les novetats: el joc dels caganers. Consisteix a omplir una butlleta posant la ubicació de sis caganers amagats pel pessebre, els encertants entren en el sorteig d’un obsequi.

Compten amb el suport de diversos comerços del municipi que els ajuden, econòmicament o en espècies. Cada dia una pastisseria del poble (i també d’Ulldecona) s’encarrega de portar els cocs que poden degustar els visitants cada tarda. Enguany, s’ha fet la inauguració una setmana abans perquè poguessen vindre els comerços col·laboradors.

L’altra novetat és una cova a sota del segon pis del pessebre per on s’hi pot passar i contemplar algun dels racons més bonics de la part situats a peu pla.

Els organitzadors calculen que la primera setmana han rebut un miler de visitants i creuen «poder aplegar a les 2.000 visites».

El pessebre està dedicat a la mare de Juan José Curto, Miguela Reverter, que va morir fa poc. Els veïns del carrer de Sant Miquel mostren els quadres pintats per Quinquennals.

Entitat pessebrista

Es crearà una entitat per garantir el futur del pessebre com un atractiu nadalenc més d’Alcanar.

Comentarios
Multimedia Diari