El pic de la crescuda de l’Ebre arriba al pantà de Mequinensa

En els propers dies es mantindran els desembassaments controlats al tram final

17 abril 2018 09:31 | Actualizado a 18 abril 2018 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sistema de pantans de Mequinensa, Riba-roja i Flix, rep aquest dimar pic de la crescuda que ve de la part superior de la conca i que ja ha causat nombroses afectacions a Aragó. Aquests tres pantans continuen desembassant de forma controlada 1.800 metres cúbics per segon i, de moment, no està previst augmentar aquest cabal, segons ha confirmat la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Això és possible gràcies al volum de resguard de l’embassament de Mequinensa, el més gran dels tres i que actualment es troba al 93,9 per cent de la seva capacitat (amb un total embassat de més de 1.400 hectòmetres cúbics d’aigua). 

Aquest dimarts al matí es registra un cabal extraordinari de 1.874 metres cúbics per segon al pas per la ciutat de  Tortosa.

La CHE preveu que a partir d’aquest matí els cabals d’entrada als pantans vagin a la baixa, però de moment es mantindran els desembassaments.

Pel que fa als danys materials ocasionats per la crescuda, cal destacar que l’embarcador de Tortosa que divendres passat va ser arrossegat riu avall, va poder ser finalment recuperat a l’altura de Deltebre. La brigada municipal d’aquesta població del Delta el va treure de l’aigua i ara s’espera poder reparar-lo i instal·lar-lo de nou davant del Mercat Municipal de la capital del Baix Ebre. 

La policia local ha instal·lat tanques i cordons per impedir el pas als passeigs fluvials d’Amposta o Deltebre, mentre que els camps de conreu més propers a la riba del riu s’han començat a inundar.En tot cas, no es preveu que els cabals superin els 2.000 metres cúbics per segon, que és quan hi comencen a haver afectacions en nuclis urbans com el de Tortosa. 

La situació és més complicada aigües amunt de la conca, on han quedat inundades milers d’hectàrees de cultiu i s’han ofegat desenes de caps de bestiar.

Comentarios
Multimedia Diari