El pintor Miquel Paton inaugura una nova mostra a Tortosa

'Formes d'un anhel' és una exposició de 18 peces inèdites i de gran format que fan un aprofundiment en el territori i en el mateix procés creatiu del consolidat artista

19 mayo 2017 15:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dissabte a les 19 hores a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa s’inaugurarà l’exposició del pintor Miquel Paton ‘Formes d’un anhel’.

Es tracta d’un conjunt de 18 obres inèdites creades durant el passat 2016 de mitjana i gran dimensió, preparades ex professo per a la forma i característiques de la sala del museu on es mostren.

«Aquesta és una exposició retrospectiva i introspectiva alhora. Però sempre la meua obra pictòrica naix de l’entorn i de la proximitat, dels espais coneguts», explica el pintor Miquel Paton.

Les formes delimitades de Paton recorden així el territori distribuït i treballat per la mà de l’home, com els conreus ebrencs vistos a ull d’ocell. Plàsticament, les obres de Miquel Paton, molt característiques i relacionades entre elles, lliguen amb moviments d’avantguarda però alhora també amb el gòtic i amb el romànic, com aquells vitralls de colors del gòtic francès.

En aquest sentit, al final de l’exposició, es pot veure una trilogia d’obres que es resituen en el territori. «Recorden les pilastres de la Catedral de Tortosa, per exemple», explica la comissària de l’exposició, Núria Gil. Aquell espai del final de la mostra funciona «com un espai de reflexió», en paraules del pintor.

Fins i tot durant la mostra es pot escoltar música clàssica escollida intencionadament, de Bach, Mozart i Chopin (els compositors preferits de l’artista), amb peces interpretades per Rosalia Feu. Entre peça i peça, s’escolten els cants dels ocells, com si l’espectador es trobés enmig d’un paisatge ebrenc.

La mostra e spot veure fins el 21 de maig.

Comentarios
Multimedia Diari