El pla d’obres i serveis destina 12,5 milions a l’Ebre

Aquests ajuts són molt esperats pels ajuntaments de municipis petits, per poder tirar endavant inversions i millores a la via pública

14 julio 2020 08:20 | Actualizado a 14 julio 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024 contempla una aportació de quasi 12,5 milions d’euros per les Terres de l’Ebre. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el va presentar ahir a la tarda a Prat de Comte (Terra Alta) i va concretar que permetrà finançar 123 actuacions en 55 municipis, entitats municipals descentralitzades (EMD) i consells comarcals. El Govern va aprovar fa uns dies la resolució provisional a l’espera de la definitiva, prevista per l’octubre. Moltes de les actuacions que se subvencionaran permetran als municipis ebrencs arranjar la via pública, renovar la il·luminació dels carrers o dotar-se d’equipaments culturals, turístics o esportius, entre d’altres iniciatives.

En la seva visita a Prat de Comte, Budó va assegurar que l’executiu ha «tingut present la necessitat que els municipis petits tinguin capacitat inversora». «Des del Govern volem acompanyar-los per garantir que al país no hi hagi ciutadans o municipis de primera i de segona», assenyalà la consellera, que va estar acompanyada per l’alcalde de la localitat, Joan Josep Malràs, i del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés.

De les 123 actuacions previstes a les Terres de l’Ebre, 34 són al Baix Ebre, 26 al Montsià, 34 a la Ribera d’Ebre i 29 a la Terra Alta. En el cas de Prat de Comte, la localitat més petita de les Terres de l’Ebre, la inversió serà de 218.500 euros i servirà per arranjar el carrer Xerta. També a la Terra Alta, Horta de Sant Joan, Caseres, Batea i Vilalba dels Arcs rebran 370.000 euros, el màxim que permet el PUOSC. A Corbera d’Ebre, es preveu un ajut de 120.000 euros per crear un centre de serveis a la ciutadania i al visitant, mentre que a la Pobla de Massaluca s’arranjarà la Plaça Major i el Carrer Nou, entre altres obres.

Pel que fa a la Ribera d’Ebre, que comptarà amb una dotació de 3,7 milions d’euros, municipis com Tivissa, Miravet o Ascó rebran el màxim previst. En el cas d’Ascó, es preveu la urbanització del carrer d’Alta Castell, mentre que a Tivissa l’Ajuntament contempla un projecte per a la reducció de l’emissió de CO2 i contaminants a l’aigua en el complex turístic municipal.

Al Baix Ebre, destaca l’ampliació de l’auditori Felip Pedrell, amb una dotació de 250.000 euros; un projecte que de moment està aturat. Així, l’Ajuntament de Tortosa presentarà al·legacions per destinar la dotació a altres projectes presentats. Per la seva banda, l’Ajuntament de Benifallet compta amb uns ajuts de 370.000 euros per al projecte de rehabilitació de l’edifici de la SAT.

La comarca del Montsià és la que rebrà en global una menor aportació del PUOSC, amb 2 milions en ajuts previstos. Entre els projectes que es podran finançar hi ha la reparació dels murs de contenció i de l’estructura soterrada del barranc de la Caldera a Godall o la renovació de serveis al barri del Grau d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari