Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El ple d'Amposta aprova les bases per als ajuts per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19

També aprova una modificació de pressupost per dotar amb 100.000 euros aquestes ajudes, així com també per suplementar les partides d’ajuts d’urgència socials o crear un fons de contigència

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del ple telemàtic celebrat aquest dilluns. Foto: Ajuntament d'Amposta

Imatge del ple telemàtic celebrat aquest dilluns. Foto: Ajuntament d'Amposta

El ple de l’Ajuntament d’Amposta, reunit de forma extraordinària telemàticament aquest dilluns a les 10 del matí, ha aprovat, per unanimitat, les bases reguladores per a la concessió d’ajuts al teixit econòmic de la ciutat, afectat per la crisi del Covid-19. "Es tracta d’unes bases genèriques que es desenvoluparan després en la convocatòria dels ajuts que donarem autònoms, pimes o entitats sense ànim de lucre titulars d’una activitat econòmica establerta a la ciutat", assenyala l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs "basant-se en el tancament o la davallada de l’activitat econòmica d’aquestes empreses o entitats". "Estem treballant per tenir-ho tot enllestit al més aviat possible perquè som conscients que el comerç, la restauració i les pimes de la ciutat s’ho estan passant molt malament", afegeix Tomàs. L’alcalde també ha recordat que els ajuts a les famílies que pateixen es faran a través dels ajuts d’urgència social, amb criteris de serveis socials. Tomàs també ha avançat que en els propers dies es donarà ja informació sobre l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i l’Empresariat, perquè les famílies i el teixit econòmic pugui començar a tramitar ajudes, també amb les administracions superiors, i a rebre assessorament".

El mateix ple també ha aprovat una modificació de pressupost de més de 370.000 euros entre els quals hi figura la partida inicial de 100.000 euros per aquests ajuts. Aquesta modificació també inclou l’ampliació en 20.000 euros dels ajuts d’urgència social (incrementant fins als 60.000 euros aquesta partida), o la creació, amb 100.000 euros, de la partida de fons de contingència. També hi ha 30.000 euros per a l’acondicionament de la residència de la gent gran davant la crisi de la Covid-10. Tanmateix, la modificació de pressupost aprovada pel ple també preveu 8.000 euros per a subvencions a entitats socials, prop d’11.000 euros per a l’adequació de l’edifici del Sindicat o prop de 31.000 euros per a la reparació del sostre i el parquet del pavelló.

Comentarios

Lea También