El ple de Tortosa demana que es mantingui el servei de radioteràpia a Jesús

El plenari també aprova la moció per evitar l’enderroc de l’antic magatzem de l’estació de tren, on es faran aparcaments gratuïts

03 diciembre 2019 11:20 | Actualizado a 07 diciembre 2019 12:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa d’ahir al vespre va aprovar mantenir, a proposta del PSC, l’accelerador lineal i la Unitat de radioteràpia de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, previst que es trasllade a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa pel Departament de Salut.

La proposta va rebre el suport de Junts per Tortosa, Movem Tortosa, la CUP i Ciutadans, argumentant que l’Hospital Verge de la Cinta té un greu problema d’accessibilitat i aparcament i això portaria més usuaris al centre.

El ple va aprovar així mateix la moció de Movem Tortosa que demanava aturar l’enderroc de l’antic magatzem de l’estació de Tortosa.

A més, va tirar endavant la moció d’Esquerra Tortosa perquè l’Ajuntament lidere la convocatòria de la Taula de Mobilitat per iniciar les negociacions amb Renfe per un millor servei ferroviari i demanar que l’Euromed continue aturant-se a l’estació de l’Aldea.

El ple també va aprovar la transferència dels excessos de finançaments sobrants de projectes finalitzats a un projecte genèric (uns 73.000 euros).

D’altra banda, la CUP Tortosa ha anunciat que trencarà qualsevol relació amb el PSC i Ciutadans i que a partir d’ara votarà en contra de totes les seves propostes al ple municipal, llevat en els casos que les seves propostes vagin en la direcció de millorar la situació de col·lectius desafavorits (com els malalts de càncer).

«Veiem com el partit de Ciutadans cada dia que passa, es comporta amb més radicalitat, buscant i promovent l’enfrontament a tots el nivells. El seu discurs polític es basa en l’odi, la mentida i fins i tot l’insult. La seva constant persecució contra tot allò que representa la llibertat d’expressió del poble català, l’ha portat fins a l’extrem de demanar la clausura i censura de fins i tot exposicions artístiques a la nostra ciutat», ha argumentat el grup.

Monument franquista

D’altra banda, pel que fa a la moció de la Comissió contra els símbols franquistes per descatalogar el monument a la batalla de l’Ebre, aquesta es va presentar sense signatures ni cap grup s’hi ha adherit per dur-la al ple.

L’equip de govern de Junts per Tortosa va advertir als proposants que l’Ajuntament no té comissió de patrimoni pròpia per descatalogar-lo i que cal que la petició es faça al Departament de Cultura. Aquesta setmana es reuniran per resoldre els defectes de forma però d’entrada tindrà el suport de l’equip de govern.

Comentarios
Multimedia Diari