El ple de Tortosa manté la confiança en el conseller delegat Pere Panisello

La proposta va rebre 13 vots en contra (PDeCAT, ERC i PP), tres abstencions (PSC) i cinc vots a favor (CUP i Movem Tortosa). Per una altra banda, el ple de la capital del Baix Ebre va aprovar donar suport a la plataforma de pensionistes

05 junio 2018 08:56 | Actualizado a 13 junio 2018 17:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de Tortosa d’ahir al vespre va debatre i rebutjar la moció de la CUP que instava al cessament del conseller delegat de GESAT, l’empresa de gestió sanitària municipal, Pere Panisello. Panisello està sent investigat per prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental i en va donar explicacions a la junta de portaveus del consistori i al consell d’administració de GESAT, fa uns dies.

La proposta va rebre 13 vots en contra (PDeCAT, ERC i PP), tres abstencions (PSC) i cinc vots a favor (CUP i Movem Tortosa).  

«No volem fer un judici paral·lel sinó que se faça un debat públic. Creiem que cal assumir responsabilitats polítiques», va expressar el portaveu de la CUP, Xavi Rodríguez. «Les empreses municipals no poden ser fiscalitzades per aquest ajuntament, es regulen pel dret mercantil privat. Creiem que la sanitat és un tema molt sensible com per deixar la porta oberta i que un sol euro no es destine de forma adequada».

Movem Tortosa, el primer grup de l’oposició, va donar suport a la moció recordant l’auditoria promoguda pel grup el 2015. «En el seu dia les auditories ja van detectar irregularitats. Defensem la presumpció d’innocència, però entenem que hauria de ser cessat per part de l’alcaldessa o dimitir perquè no afecte negativament la imatge dels nostres hospitals». 

Per la seua banda, el portaveu de PDeCAT Emili Lehmann va manifestar que «l’únic que s’està fent és un debat populista. Demanen responsabilitats polítiques avui, però per què no es va fer en el seu moment? El conseller delegat després de 30 anys en la seua tasca no mereix aquest tracte».

El ple també va rebutjar la moció de Movem Tortosa per crear un sistema de beques a l’excel·lència universitària, cicles superiors i màsters, i la de la CUP per tenir una escola bressol pública el curs 2019-2020. Per una altra banda, es va aprovar declarar Tortosa com a zona lliure de paradisos fiscals, a proposta del grup Movem Tortosa, i de prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil i poder jugar al bingo als casals de jubilats, a proposta del PSC.

Unanimitat amb els pensionistes

El ple de Tortosa d’ahir al vespre va aprovar per unanimitat de tots els grups (PDeCAT, ERC, Movem, PSC, CUP i PP) la proposta ciutadana instant el Govern espanyol i els grups parlamentaris europeus de la Comissió Europea perquè rebutgen la creació d’un producte paneuropeu de pensions individuals impulsats per la Comissió. Els pensionistes de les Terres de l’Ebre van registrar la setmana passada una moció popular per defensar el sistema públic de pensions, que van signar més de 500 persones. Els pensionistes de l’Ebre reclamen un Sistema Públic de Pensions que garanteixe unes pensions justes i que tinguen assegurat per llei el seu futur, així com una revalorització automàtica de les mateixes. Tots els grups van coincidir en la necessitat de donar suport a aquest col·lectiu transversal i intergeneracional, per una societat menys desigual.

Comentarios
Multimedia Diari