Más de Ebre

El plàstic, la brossa que predomina al Parc Natural del Delta

Representa el 89% dels residus que es recullen.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una dona retirant brossa en una platja del Delta.  FOTO: Joan Revillas

Una dona retirant brossa en una platja del Delta. FOTO: Joan Revillas

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha presentat les primeres conclusions de l’estudi de la presència de brossa marina dins del seu àmbit, que du a terme en el marc del projecte europeu Interreg ACT4LITTER.

Durant una jornada tècnica del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) coordinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, celebrada a Sant Jaume d’Enveja, personal tècnic del parc ha compartit les xifres obtingudes després d’un any de mostrejos duts a terme a la platja del Serrallo.

L’anàlisi ha mostrat una presència dominant del plàstic entre els objectes recollits, que representa un 89% del total. Li segueix molt lluny el metall, amb un 3% i la fusta, amb un 2%.

La mostra s’ha obtingut en 5 mostrejos diferents estacional, a partir de l’ hivern de 2017i fins a l’hivern de 2018. L’estiu del 2018 és l’estació en què s’han recollit més objectes (266), que sumen gairebé els 30 kg de pes. L’alt cabal de l’Ebre al mesos de març, abril i juny de 2018, per sobre dels 500m3/s de mitjana, explicaria l’increment d’elements recollits durant el mostreig de primavera i estiu. La mitjana de la densitat de brossa marina recollida ha estat de 0,04 objectes per metre quadrat.
 

Temas

Comentarios

Lea También