El pont Lo Passador acollirà el nou Pavelló Fluvial, espai firal i de projecció turística a Deltebre

També es preveu un projecte d’edificació hotelera i una zona de comerç i restauració, ocupant els terrenys que envolten l’espai

11 abril 2018 09:04 | Actualizado a 11 abril 2018 09:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els baixos del pont Lo Passador acolliran el nou Pavelló Fluvial de Deltebre, un equipament amb funció firal i turística. L’objectiu  és donar vida a la zona que envolta el pont, al costat del riu Ebre, un espai emblemàtic. L’alcalde del municipi, Lluís Soler, explicava que, fins ara, aquest espai està «infrautilitzat malgrat que és una zona estratègica per al desenvolupament del municipi en l’àmbit turístic». Seguint aquest mateix objectiu ja es preveu també un projecte d’edificació hotelera i una zona de comerç i restauració per ocupar els terrenys que envolten la zona del pont.

La funció principal del Pavelló Fluvial serà firal i acollirà esdeveniments molt variats, des de la vessant gastronòmica amb fires com Mescla, fins a esdeveniments esportius, nàutics o del sector primari. Complint amb la seva finalitat de difusió turística, l’equipament comptarà amb un punt d’informació, així com amb diferents panells ubicats a l’exterior que donaran a conèixer els atractius turístics de Deltebre.

L’equipament acollirà de manera transitòria les funcions d’auditori, plenament equipat i condicionat acústicament, de manera que a banda de poder efectuar fires temàtiques, també podrà donar cabuda a actuacions de teatre, concerts o conferències.

Les obres dels baixos del pont, d’una extensió de 1.000 m2, s’han iniciat aquesta setmana i està previst que l’equipament es posi en funcionament abans de finals d’estiu. La zona tindrà diferents aforaments depenent del seu ús. Per exemple, per celebrar una fira podrà acollir unes 800 persones i entre 30 i 40 estands; en el cas d’un concert, hi cabran un màxim de 640 persones; i en el cas d’una obra de teatre s’hi podran ubicar unes 260 persones assegudes.

El projecte té un cost previst de 348.000 euros, d’entre els quals 325.000 euros es financen a préstec i la resta, 23.000 euros, amb aportació municipal. Per a la fase d’equipament interior s’ha dotat una partida pressupostària de 90.000 euros.

Punt turístic
La idea d’activar la zona que envolta el pont va més enllà del Pavelló Fluvial. Es preveu l’edificació d’una zona hotelera, amb una ocupació de 5.830 m2, i d’una zona de comerç i de restauració de 3.109 m2. Per tirar endavant aquesta actuació, l’Ajuntament està pendent de l’aprovació definitiva, per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, del canvi de classificació d’uns terrenys de gairebé 45.000 m2.

L’actuació segueix per ocupar la zona amb un espai lliure, que ubicarà la barcassa del transbordador, reformada, com a escenari d’un amfiteatre; un embarcador fluvial i una zona prevista per a l’ampliació del pavelló, si al llarg del temps fóra necessari.

Comentarios
Multimedia Diari