Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El pont de l’Estat de Tortosa es tallarà dos cops abans d’acabar la reforma per la Cinta

El primer, durant tres dies la setmana que ve, i el segon, del 14 al 24 d’agost. Amb tot, per la Festa del Renaixement els vehicles ja hi podran circular en els dos sentits de la marxa quan no hi hagi restriccions

Maribel Millan

Whatsapp
Operaris treballant a l'obra del pont. Foto: Joan Revillas

Operaris treballant a l'obra del pont. Foto: Joan Revillas

Estiu complicat per a la mobilitat a la ciutat de Tortosa, arran de les obres previstes. La recta final de la reforma  del Pont de l’Estat sobre l’Ebre de Tortosa, que està previst que acabin per les festes de la Cinta al setembre, suposaran dos talls totals de la infraestructura al trànsit rodat al llarg de l’estiu. 

El primer tindrà lloc la setmana que ve durant tres dies, per procedir a l’asfaltat del pont, els accessos i el carrer Pintor Gimeno.  Serà entre dilluns i dimecres al migdia, de manera que per la  Festa del Renaixement que arrenca dijous el  pont podrà reobrir per als dos sentits de la marxa. Des de fa més d’un any, la infraestructura només permet un sentit per al trànsit rodat, des del centre de la ciutat fins a Ferreries, mentre que per circular en sentit contrari cal donar la volta pel Pont del Mil·lenari. Després d’aquest primer tall, els treballs de reforma del pont continuaran i seran compatibles amb la circulació de vehicles en els dos sentits i la de vianants per la passarel·la nord. 

A partir del dilluns  14 d'agost  i en un temps previst de 10 dies, es tallarà novament la circulació en els dos sentits per tal d’instal·lar les peces de formigó de la passarel·la sud i deixar l’obra pràcticament conclosa. Durant els talls complets, tot el trànsit es desviarà pel pont del Mil·lenari.La Policia Local ha activitat un dispositiu especial per tal de minimitzar les molèsties i informar els usuaris.

L’alcalde de la ciutat, Ferran Bel, també ha avançat que, coincidint amb les setmanes de ple estiu en què es redueix el trànsit rodat,  el Departament de Territori de la Generalitat durà a terme  (a partir del dilluns 24 de juliol) els treballs de millora del ferm de l’autovia C-42 des de la plaça del Bimil·lenari i en un tram de 1,3 quilòmetres. Aquesta actuació, d’una durada prevista de dos  mesos, obligarà a fer restriccions en la circulació del trànsit, que en moments puntuals afectaran  la rotonda d’accés a la ciutat des del Pont del Mil·lenari. Les obres es faran de manera coordinada per tal que la coincidència a l’agost amb el tall del pont de l’Estat no provoqui més afectacions de les necessàries. 

Simultàniament,  en el marc de les actuacions de  l’Ajuntament de  manteniment i millora de la via pública, la setmana posterior a la Festa del Renaixement (24 a 28 de juliol) es pavimentaran diferents carrers de la ciutat: Teodoro González (entre Despuig i Cervantes), Pare Cirera, Sant Ildefons, Enric d’Ossó (entre Mossèn Manyà i Rosselló) i Seu d’Urgell.

Així, totes aquestes actuacions  i en especial la reforma del Pont de l’Estat seran ja una realitat per a les festes majors de la Cinta, a principis de setembre. 
«Són unes obres que han costat molt, que han generat problemes a molta gent, però eren necessàries. Cal  coratge polític  per tirar-les endavant però són d’aquelles actuacions que ajuden a transformar la ciutat», ha afirmat l’alcalde de Tortosa, qui ha agraït la paciència mostrada pels veïns.

Temas

Comentarios

Lea También