El pont de l’N-340 a l'Aldea ja és història

Les obres estan totalment acabades i el municipi ja té una nova via

10 julio 2019 09:39 | Actualizado a 10 julio 2019 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Aldea va dir adéu a l’antic pont de l’N-340, el passat 11 d’abril, quan es van iniciar les prospeccions per enderrocar-lo. Ara recentment arribat l’estiu i amb les obres ja acabades, l’Aldea per fi pot gaudir de la nova via, totalment alliberada, ja que la fase de l’enderroc i la retirada de la runa ja ha acabat.

L’antic pont de l’N-340 de l’Aldea va suposar la separació de dos barris del municipi, però també un problema per als conductors en dies de pluja. I és que el municipi actual és compost pels barris de l’Hostal dels Alls i de l’Estació (que són gairebé units físicament, tot formant una única aglomeració urbana). D’altra banda, també hi ha l’antic poble de l’Aldea i altres petits ravals de masos disseminats.

Un bon comiat
L’antic alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, en el moment de derruir-lo va voler utilitzar la metàfora de construir ponts a més d’enderrocar-los, tot i que també va afegir que «ara toca demolir aquesta obra, que en el seu temps va ser un avenç, però que ara havíem de prescindir d’ella».

Votació democràtica
Aquesta iniciativa de l’enderroc va ser votada pels ciutadans de l’Aldea el passat divendres 27 d’octubre. El resultat va ser 84 vots a favor metre que l’opció de no enderrocar-lo va tenir nou vots. Així, el poble va parlar i va decidir que el pont de la via fos enderrocat. Tot un canvi que ha suposat un abans i un després per a l’urbanisme del municipi, canviant de manera notable l’arquitectura del poble.

Comentarios
Multimedia Diari