El port de Deltebre s’ampliarà per donar cabuda a 358 embarcacions

El pla especial de la infraestructura també preveu augmentar la zona de serveis, i dotar l’espai d’una àrea de lleure i comercial

31 julio 2018 11:11 | Actualizado a 31 julio 2018 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ports de la Generalitat  i l’Ajuntament de Deltebre han presentat el pla especial del port fluvial, un projecte que preveu l’ampliació de l’actual superfície del port per donar cabuda a 358 embarcacions, atesa la demanda actual de nous amarratges, així com augmentar la zona de serveis a les embarcacions, i la zona de lleure i comercial.

Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler,  «l’ampliació del port és una de les actuacions més rellevants que podem realitzar per impulsar l’economia del municipi i seguir ratificant la nostra condició de capitalitat del Delta de l’Ebre». 

En aquest sentit, Soler ha destacat que «l’oferta de nous amarratges i nous espais destinats al lleure i al comerç faran del port un referent,  més tenint en compte la seva condició de port fluvial, l’únic de tota Catalunya».

El gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez Comes, destaca per la seva banda que el pla especial del port de Deltebre ha d’atendre la demanda d’amarradors nàutics i pesquers. «Amb aquesta eina convertirem el port fluvial de Deltebre amb un motor econòmic de la zona, un port del segle XXI, respectant el medi ambient i un entorn tan privilegiat com és el Delta de l’Ebre», ha remarcat. 

Actualment, el port de Deltebre té una capacitat de 163 embarcacions, 146 d’esportives i 17 de pesca, que amb la futura ampliació s’augmentarà fins a 358 embarcacions, 321 esportives i 37 de pesca. A la vegada, el projecte també preveu ampliar considerablement la zona de serveis a les embarcacions, destinada a la reparació i manteniment. Actualment, aquesta és de 900 metres quadrats i creixerà fins a arribar als  4.300.

En la mateixa línia, també s’habilitarà, amb 3.400 metres quadrats, una zona d’esports nàutics i també per a construir l’edifici de Capitania i una llotja. Finalment, el pla especial preveu una zona destinada a usos terciaris complementaris a les activitats portuàries com són el cas dels serveis relacionats amb la restauració o el comerç.

Està previst que el projecte, aprovat ara inicialment, compti amb la llum verda definitiva durant el primer semestre de l’any 2019. Serà a partir de la seva aprovació final quan ja es podran iniciar els tràmits corresponents per a l’ampliació efectiva del port.

Des de la Confraria de Pescadors de Sant Joan i el Club Nàutic de Riumar, actuals usuaris de port fluvial, s’ha valorat positivament aquesta futura ampliació,  ja que permetrà enfortir els dos sectors i donar cabuda a les peticions de nous amarratges.

Comentarios
Multimedia Diari