Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El port de l’Ametlla de Mar estrena una façana marítima oberta al turisme

Inversió de 422.000 euros de Ports de la Generalitat al moll de Ribera amb la instal·lació de nous pantalans flotants i un passeig per potenciar el caràcter turístic de la instal·lació

A.Caralt

Whatsapp
El conseller Rull, al nou passeig martím del moll de ribera del port de l’Ametlla de Mar. Foto: joan revillas

El conseller Rull, al nou passeig martím del moll de ribera del port de l’Ametlla de Mar. Foto: joan revillas

El conseller de Territori, Josep Rull, acompanyat de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha  inaugurat avui la nova façana marítima del port de l’Ametlla de Mar. 

La transformació d’aquesta part del moll de ribera ha permès reubicar el sector pesquer d’arts menors i crear noves activitats relacionades amb el turisme nàutic. Així, es pretén que la façana marítima esdevingui un pol d’activitat que ha de dinamitzar econòmicament el port i el seu entorn i generar ocupació. 

Les obres han suposat una inversió de 422.000 euros i un termini d’execució de gairebé tres mesos. 

L’ordenació de l’espai ha permès instal·lar un nou pantalà flotant adossat al moll per ubicar sis embarcacions pesqueres d’arts menors que abans ocupaven aquesta part del moll de ribera. El pantalà té 36 metres de longitud i dos metres d’amplada, i s’ha equipat amb una rampa d’accés i punts de subministrament de serveis. 

Així mateix, s’ha col·locat un segon pantalà flotant de 84 metres de longitud per acollir les embarcacions de serveis nàutics, com ara xàrters nàutics, motos aquàtiques de lloguer i vaixells turístics locals. El pantalà s’ha dotat de torretes de subministrament d’aigua i llum.

El projecte també ha suposat la construcció d’un nou passeig per als ciutadans més ample que el d’abans, un tram que va des de la plaça del Canó a la platgeta del port, amb l’objectiu de millorar la integració del teixit urbà amb el municipi i potenciar el caràcter turístic de la zona. Amb aquesta actuació s’han reforçat els itineraris per a vianants per millorar la mobilitat dels vianants.

Així mateix, els accessos entre el port  i el municipi s’han millorat per reordenar el trànsit rodat i s’ha creat una zona d’aparcament de 32 places de suport a les activitats portuàries. A més, s’ha generat una zona exclusiva per a l’aturada dels autobusos que porten els visitants a la zona d’activitats nàutiques

Rull ha remarcat que l’actuació permet «consolidar l’activitat pesquera, que és la preferent en aquest port, i obrir la instal·lació a altres expressions econòmiques, especialment relacionades amb la nàutica i la nàutica esportiva, que generaran noves oportunitats».

Temas

Comentarios

Lea También