El port de la Ràpita es consolida com el que més factura de Catalunya

L'any passat es van capturar 3,2 milions de quilos de peix i marisc, que van assolir un valor de venda total a la lotja de 14,1 milions d\'euros, un 4 per cent més que l'any anterior

19 mayo 2017 23:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El port de Sant Carles de la Ràpita es consolida com que més factura de tot Catalunya. Per quart any consecutiu, el 2014 es va situar al capdavant dels ports del país en valor de venda en llotja del peix desembarcat, amb 14,1 milions d’euros, un 4 per cent més que l’any anterior, segons les dades de Ports de la Generalitat.

El rapitenc és el port que més factura, però no el que més captura. La flota del municipi (majoritàriament formada per barques d’arrossegament, un total de 90) van capturar 3.237.046 quilos de peix, crustacis i mariscos, un 7 per cent menys que l’any anterior.

Així, la Ràpita situa en tercera posició, per darrere dels ports pesquers de Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

El fet de guanyar més, amb menys captures, s’explica pel major valor comercial de les espècies que es pesquen a la Ràpita, com el lluç o les galeres, respecte al d’altres ports, on predominen peixos de menys valor, com ara la sardina o el seitó.

 

Lluç, orada i galera

En el cas del port rapitenc, les tres principals espècies en valor de facturació són el lluç, amb 1.174.000 euros al 2014; l’orada, amb 1.57.000 euros; i la galera, amb 1.045.000 euros durant l’any passat.

Pel que fa captures, la primera va ser la galera, amb un total de 277 tones. «Es pot dir que les barques rapitenques porten a port una tona de galeres cada dia que surten a feinejar», explica al Diari el secretari de la Confraria Verge del Carme, Joan Balagué.

Pel que fa a una espècie emblemàtica del municipi, el llagostí, l’any passat se’n van pescar un total de 32,7 tones, amb una facturació al voltant dels 600.000 euros.

Els pescadors celebren el fet que l’any passat es va incrementar el preu mitjà del peix de llotja:4,41 euros el quilo al 2014, davant dels 3,98 de l’any anterior, segons dades de la Confraria.

 

Terres de l’Ebre

En conjunt, els cinc ports ebrencs han assolit un valor de venda de peix desembarcat de 27,2 milions d’euros, xifra que representa un 1% més que l’any passat. Pel que fa a volum de peix desembarcat, ha estat de 6.423.400 kg, comparativament un 8% menys que el 2013.

Cal remarcar l’increment de captures a l’Ampolla i Deltebre. Així mateix, destaca l’augment del volum de mol·lusc que s’ha donat als ports de l’Ametlla, l’Ampolla, la Ràpita i en especial a Deltebre, que amb 6.100 kg gairebé ha triplicat les seves vendes.

Comentarios
Multimedia Diari