El port de la Ràpita es ven com a «destí singular» per a petits creuers

Cap creuer farà escala aquest estiu al municipi, per tercer any consecutiu. Però la marca Delta Ebre Port no tira la tovallola i ha participat a la fira Seatrade de Florida, per atreure noves navilieres a la badia dels Alfacs

09 marzo 2018 11:21 | Actualizado a 10 marzo 2018 11:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany tampoc. Els creuers tornaran a passar de llarg del port de Sant Carles de la Ràpita aquest estiu. Amb tot, la marca Delta Ebre Port no tira la tovallola i manté la promoció del port rapitenc com a «destí singular», amb els atractius del delta de l’Ebre i la badia dels Alfacs com a principals reclams.  La marca, en la que col·laboren Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme de la Diputació, l’Ajuntament de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa, ha participat aquests dies a la fira Seatrade de Florida.Aquest fòrum és el punt de trobada de les principals companyies de creuers del món amb els ports, els operadors turístics i els professionals de la indústria. 

El gerent de Ports de la Generalitat, el calero Joan Pere Gómez, assisteix per segon any a la fira Seatrade, acompanyat dels tècnics de diferents organismes. «Anem als Estats Units amb l’objectiu d’organitzar trobades amb les principals companyies, fidelitzar navilieres i buscar noves línies de creuers tant per a les Terres de l’Ebre com per a la Costa Brava», ha afirmat. 

El principal escull per al port rapitenc és el calat (uns set metres al canal d’entrada). Per trobar-se al delta de l’Ebre és menor que en altres ports i no permet que hi atraquin els grans creuers de milers de turistes. Per contra, és ideal per a petits creuers més exclusius, que hi troben l’oportunitat de fer activitats i esports nàutics a les aigües tranquil·les de la badia, el birdwatching (turisme d’observació d’ocells), degustacions de marisc a sobre les muscleres i moltes altres propostes. «La nostra oferta és única i ha estat molt ben valorada per tots els que ens han visitat fins ara, però ens trobem amb la circumstància que només ens podem adreçar a unes sis o set navilieres en l’àmbit internacional», afirma l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós.

Els responsables de la marca Delta Ebre Port estan convençuts del seu potencial a mitjà i llarg termini. «Som una escala diferenciada de la resta i acabarem tenint èxit», assegura Caparrós.Per al president de l’Estació Nàutica de la Ràpita-Delta de l’Ebre (que agrupa diferents empreses turístiques), Joan Barberà, aquesta promoció és molt valuosa i a poc a poc anirà donant els seus fruits. «S’ha d’anar sumant per donar-nos a conèixer als mercats com el que som, un destí molt interessant», remarca.

El precedent

Les temporades dels anys 2014 i 2015 van ser les primeres i de moment les úniques en què Sant Carles de la Ràpita i les Terres de l’Ebre van rebre creueristes. Van ser els passatgers de l’‘Star Flyer’, un veler de la companyia Star Clippers que feia un recorregut per la Mediterrània, amb parada també a Eivissa, Formentera, Mallorca, Maó o València. Cada temporada hi va haver unes sis escales, amb un miler de turistes que van poder conèixer el Delta de primera mà. 

Comentarios
Multimedia Diari