El port de la Ràpita llogarà velers per navegar fins les Illes Balears

L'empresa mallorquina Cruesa estrenarà l'activitat de xàrters aquest mes de juny amb el lloguer per a turistes d'un catamarà, un veler i un iot de motor

19 mayo 2017 16:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A partir d’aquest mes de juny, el port de Sant Carles de la Ràpita començarà a operar com a base de xàrters nàutics, és a dir, on poder llogar embarcacions d’esbarjo. Es farà de la mà de l’empresa mallorquina Cruesa, que arrencarà la iniciativa amb un catamarà, un veler i un iot de motor. Les primeres reserves per llogar embarcacions des del port de Sant Carles de la Ràpita ja estan confirmades.

Per testar l’experiència i la resposta dels clients, aquest estiu s’oferirà concretament un catamarà, de 13 metres d’eslora (amb capacitat màxima per a 12 persones), un veler i un iot a motor, tots dos de 10 metres d’eslora (i capacitat màxima de 6 persones).

La nova activitat de xàrters nàutics s’emmarca entre les línies estratègiques establertes en el renovat conveni, signat al mes de novembre de 2016, sota la marca Delta Ebre Port. A l’última fira nàutica de Düsseldorf, a Alemanya, es va presentar la destinació i el nou producte amb un Portbook que promociona conjuntament la navegació nàutica d’esbarjo de les Terres de l’Ebre, les Illes Balears i el nord de Castelló.

La directora de Cruesa, Cristina Sastre, ha explicat que les embarcacions es lloguen a persones «que volen fer unes vacances a bord, que volen fer alguna cosa diferent, i que no tenen res a veure amb el client massificat de sol i platja». Sastre ha remarcat que els beneficis d’aquesta activitat s’acaba estenent a la resta de ports ja que els clients d’aquest tipus d’embarcacions naveguen a diari d’un municipi a un altre i fan nit a port, per la impossibilitat de fer ancoratge nocturn al litoral de l’Ebre. «Darrera d’una empresa de xàrters hi ha els restaurants, els supermercats o les tintoreries», ha valorat Sastre. «La idea era oferir la zona d’alguna manera especial on fos atractiva la navegació d’esbarjo: on les illes Columbretes siguen un pas a Eivissa i que es formés un triangle atractiu amb la navegació a Mallorca», ha detallat la directora.

El port de referència

Per una altra banda, l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch, ha destacat que la microsegmentació i la internacionalització (ja que gran parts d’aquests possibles clients són europeus) del turisme són claus.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha considerat aquest moment que ara s’inicia com de «fita històrica», ja que «fins ara els turistes a les Terres de l’Ebre arribaven per terra i ara tindrem els primers que arriben per mar i això és importantíssim».

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha recordat la ubicació estratègica de la Ràpita, tenint al nord l’Ametlla de Mar i al sud Peníscola. «No volem ser Mallorca però volem ser el port de referència del sud de Catalunya», ha valorat.

Comentarios
Multimedia Diari