El preacord de sindicats i ANAV suspèn la vaga dels dies 13 i 20 de juny a les centrals d'Ascó i Vandellòs

Ara l'acord haurà de ser ratificat per les assemblees de treballadors de les empreses auxiliars

07 junio 2017 17:18 | Actualizado a 21 noviembre 2017 19:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els sindicats CCOO i UGT han arribat a un principi d’acord amb l’empresa gestora de les centrals nuclears catalanes, l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), per desbloquejar el conflicte dels treballadors de les empreses auxiliars. Després d’una  reunió de mediació de vaga,  s’ha pogut desbloquejar el conflicte i com a conseqüència,  queden en suspens les jornades de vaga previstes per als dies 13 i 20 de juny, a l’espera que el preacord sigui ratificat en les assemblees de les diferents empreses.

Els sindicats han fet una  una valoració positiva del principi d’acord, ja que dona sortida a la majoria de les reivindicacions plantejades per garantir unes condicions laborals dignes per al més d’un miler de treballadors  de l a trentena d’empreses subcontractades a les dues nuclears catalanes. 

Segons han detallat els sindicats, el preacord s’ha estructurat en tres fases. En una primera fase, ANAV redactarà un document en el qual l’empresa es compromet a afavorir els processos de subrogació en els termes previstos en els convenis sectorials de referència, i també es compromet que es continuaran pagant els plusos de recàrrega en els mateixos termes que s’està fent ara, per garantir que aquests no es perden

 En una segona fase, es crearà una comissió integrada per ANAV i els sindicats CCOO i UGT,  que farà seguiment dels processos de subcontractació i de les empreses que perceben els plusos de recàrrega.

 En una darrera fase, ANAV enviarà una carta a totes les subcontractes en la qual els recordarà la importància de que s’apliqui els conveni sectorial de referència, per garantir una ocupació estable i unes condicions de treball dignes. També incidirà que en els processos de noves licitacions s’afavoreixin sortides no traumàtiques per als treballadors i que es tinguin en compte els que queden fora de la nova contracta en cas de produir-se noves contractacions, tenint en compte i posant en valor la seva formació i experiència. 

Comentarios
Multimedia Diari