El president Puigdemont lloa la gestió de l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona

Ha inaugurat aquest dimecres al matí la nova planta d'ozó a l'Ampolla

21 junio 2017 14:35 | Actualizado a 22 junio 2017 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest dimecres al matí a l’Ampolla la nova planta d’ozó del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). El president ha afirmat que es tracta d'una planta "modèlica", i ha lloat el tractament de l'aigua, titllant-lo d'exemplar.

"Aquest és un dia important per al conjunt del país. Aquest és un exemple de com en un període acotat hem passat de l’emergència a l’avantguarda", ha expressat. El president ha destacat la captació "responsable" que fa el CAT d'un recurs essencial com és l'aigua, i del qual en fa un tractament responsable i amb totes les garanties.

La planta d'ozó del CAT de l'Ampolla és la primera del país. "Van prendre una decisió pionera i amb visió de futur. Espero que els ciutadans noten aquestes millores i això també els anime a continuar”, ha declarat.

Amb aquesta planta se substitueix el clor per l’ozó en el procés per fer potable l’aigua. Així, l’aigua que arriba a les llars té més garanties sanitàries, ja que l’ozó té una major capacitat de desinfecció. Però el clor no desapareix del tot, ja que la normativa sanitària estableix que l’aigua ha d’estar mínimament clorada.

La nova planta d’ozó del CAT, que consta de tres instal·lacions diferenciades, s’ha construït en terrenys de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla. Amb una capacitat de tractament de 4m3 per segon, donarà servei a tot el sistema del Consorci d’Aigües de Tarragona, que és qui gestiona el minitransvassament de l'Ebre cap al Camp de Tarragona: 62 ajuntaments i 26 indústries, que abasten el 85% de la població de tota la demarcació de Tarragona i el 36% del territori.

Amb aquesta planta se substitueix el clor per l’ozó en el procés per fer potable l’aigua i arriba a les llars amb més garanties sanitàries

Durant l'acte inaugural han acompanyat el president Puigdemont el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, el president del CAT, Albert Abelló, el gerent del CAT, Josep Xavier Pujol, i els alcaldes de l'Ampolla, Francesc Arasa; de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i de Reus, Carles Pellicer. 

"Avui celebrem una inversió que és el que representa el Consorci d’Aigües de Tarragona. Amb aquesta inversió aconseguim baixar la despesa i augmentar la qualitat de l’aigua", ha valorat el president del CAT, Albert Abelló. "Estem contents que haja vingut l’honorable president i això ens encoratja a seguir".

Comentarios
Multimedia Diari