Más de Ebre

El president Torra demana solidaritat a tot el país arran de l'incendi a les Terres de l'Ebre

El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Interior, s’ha desplaçat al centre de comandament de Vinebre per seguir les tasques d'extinció del foc forestal que afecta la Ribera d'Ebre

Diari de Tarragona

Whatsapp
Quim Torra, aquest matí al centre de comandament de l'incendi, situat a Vinebre. FOTO: Bombers.

Quim Torra, aquest matí al centre de comandament de l'incendi, situat a Vinebre. FOTO: Bombers.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet aquest migdia de divendres “una crida a tota la ciutadania a atendre en tot moment les instruccions que s’estan donant per part dels Bombers, els Mossos d’Esquadra i tots els serveis d’emergències” davant del foc que crema des d’ahir a la Ribera d’Ebre.

“Demano màxima prudència i màxima cura i atenció a aquestes instruccions i tota la solidaritat per al que calgui fer en les properes hores”, quan es podrien prendre mesures extraordinàries en el marc del pla Infocat, com limitar les activitats al camp o d’oci a l’aire lliure.

El cap de l’Executiu ha fet “una crida a la responsabilitat i la generositat de tot el país”, perquè, ha recordat, “és responsabilitat de tot el país assumir la situació amb aquesta generositat, prudència i solidaritat que ha tingut sempre la ciutadania i a la qual apel·lem ara més que mai”. “No ens podem permetre un segon incendi a Catalunya”, ha avisat.

El president s’ha desplaçat a primera hora del matí fins al centre de comandament de Vinebre per seguir les tasques d'extinció del foc. Acompanyat del conseller d’Interior, Miquel Buch, el president s’ha reunit amb els caps d’operatius dels equips d’emergències i els alcaldes dels municipis afectats per conèixer el dispositiu i l’estat de l’incendi.

En declaracions als mitjans, Quim Torra ha explicat que “ens hem posat en contacte amb els consolats perquè hi ha persones evacuades de masies que són de països estrangers”, i ha assegurat que “la situació està controlada i no cal patir per ningú”.

El president ha expressat el seu “agraïment” a tots els operatius traslladats a la zona, i ha recordat que “estem en les mans dels millors professionals que tenim al país”. “Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, serveis d’emergències, Unitat Militar d’Emergències... el nostre agraïment, moltíssimes gràcies a tots”, ha reblat el cap del Govern.

Temas

Comentarios

Lea También