El pressupost de l'Ametlla s'incrementa un 9,2%

L’arranjament de carrers a Les Tres Cales o la remodelació de l’entrada del municipi, alguns dels principals projectes

09 diciembre 2021 19:20 | Actualizado a 10 diciembre 2021 06:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha aprovat inicialment els pressupostos per l’any vinent que ascendeixen a 13.700.000 euros -17 milions amb les empreses municipals-, el que suposa un augment del 9,2 % respecte al pressupost de 2021.

Els pressupostos afronten un any ple de reptes importants al municipi, com l’arranjament de diversos carrers de Les Tres Cales i del carrer Camarles, la instal·lació de les tres pistes de pàdel cobertes i la remodelació de l’entrada del municipi, on s’hi ha d’implantar un Lidl. A més el 2022, també veurà la finalització de la nova biblioteca municipal, ja pressupostada per aquest 2021.

Del total del pressupost, més d’un milió serà per a inversions. La meitat de les quals finançades per subvencions. Entre elles destaca l’arranjament de diversos carrers de Les Tres Cales i del carrer Camarles, -d’un valor de 439.000 euros subvencionat majoritàriament pel PAM- i també la instal·lació de tres pistes de pàdel cobertes, -de 284.000 euros, la meitat del qual serà subvencionat per Enresa.

El pla d’inversions de 2022 també contempla un projecte urbanístic important de remodelació a l’entrada del municipi, on s’hi projecta la instal·lació d’un Lidl. L’Ajuntament subhastarà una parcel·la municipal per poder finançar el projecte. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, remarca que aquest projecte, juntament amb la instal·lació d’empreses de renom, com l’empresa Galaxidi de les piscifactories que tindrà una nau al polígon, Balfegó que construirà la nova nau o l’obertura de l’Eurospar a Les Tres Cales, suposarà un augment rellevant de llocs de treball al municipi.

Part dels recursos de 2022 serviran també per rebaixar el deute, concretament es destinaran 1.200.000 euros per amortitzar deute, el que significa el doble dels anys anteriors. Actualment, el deute viu és de 139 %. L’aprovació inicial dels pressupostos ha comptat amb els vots positius d’Esquerra Republicana i Entesa per La Cala i els vots negatius de Junts per l’Ametlla i Ciutadans.

Comentarios
Multimedia Diari