El projecte Temporada Alta de la Ràpita pretén atreure visitants durant tot l’any

S’oferiran una vintena d’activitats variades cada cap de setmana de l’octubre fins al juny

20 marzo 2018 11:10 | Actualizado a 20 marzo 2018 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ràpita persegueix l’objectiu de trencar l’estacionalitat turística i captar visitants al llarg de tot l’any amb el programa Temporada Alta. L’Estació Nàutica i l’Ajuntament del municipi són els impulsors d’aquest projecte que ha tirat endavant gràcies a les propostes i a l’esforç de totes les empreses turístiques locals que hi col·laboren amb l’organització d’activitats molt diverses. 

El projecte es divideix en quatre sectors principals: la badia, amb un creixent ventall d’esports i activitats nàutiques per a tot tipus de públic, la gastronomia, el delta de l’Ebre i la cultura. D’aquesta manera, tots els caps de setmana des de l’octubre fins al juny, és a dir, fora de la temporada d’estiu, s’organitzaran una vintena d’activitats diferents amb preus especials i moltes ofertes, per tal que el turisme pugui visitar el municipi i gaudir dels seus atractius durant tot l’any.

Així, entre les propostes d’activitats que es poden fer tot l’any hi ha vela lleugera, paddel surf, kite surf, caiac, rutes per les muscleres, lloguer de bicicletes, excursions, visites culturals i propostes gastronòmiques, entre altres. El microclima i les condicions de la zona faciliten que es puguin fer moltes activitats durant els 356 dies de l’any al municipi i, en especial, que es puguin fer activitats al mar. 

Fa molt temps que es parla sobre aquest objectiu de trencar amb l’estacionalitat i aconseguir una afluència de visitants durant tot l’any, però és ara quan per fi s’han mogut els fils per presentar formalment un projecte que persegueixi aquesta fita. Així ho explicava l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós: «Amb aquesta campanya el que aconseguim és fer un salt en allò que sempre hem dit que és una de les mancances en tots els llocs turístics de platja, i és el de l’afluència, perquè tenim una afluència massiva en temporada alta i ara volem que això es prolongui els 365 dies de l’any, per això els empresaris han fet un esforç per crear producte i posar-lo al mercat a preus especials a l’abast dels visitants cada cap de setmana», ha afirmat.

Millora dels recursos materials
El president de l’Estació Nàutica, Joan Barberà, assegura que un dels motius principals pels quals ara s’ha pogut dur a terme el projecte és la gran millora en els recursos materials que faciliten la pràctica d’activitats nàutiques, com neoprens molt còmodes i tèrmics, taules més amples o embarcacions més seques, en el sentit que no deixen que hi entri l’aigua. «Ara és el moment perquè hi ha una major disponibilitat de nous materials i tecnologia que faciliten la pràctica d’activitats nàutiques, més còmodes i amb equips que aporten més seguretat, tot un canvi tecnològic que pot ser un revulsiu», afirma Barberà.

Amb el projecte Temporada Alta es treballa també intensament per aprofitar el potencial de la Badia dels Alfacs, un dels punts claus del municipi que segons Barberà «té unes condicions climàtiques i d’ubicació úniques, no només a la Mediterrània sinó a Europa». Remarquen així que els recursos naturals excel·lents ja els tenien, i ara es complementen amb recursos materials de gran qualitat. 

Setmanalment, les activitats programades per als caps de setmana es poden consultar, juntament amb les ofertes, a la web de l’Estació Nàutica. D’aquesta manera, el projecte ja està en marxa i l’únic que esperen és que la gent comenci a descobrir-ho.

Comentarios
Multimedia Diari