Más de Ebre

El projecte de competitivitat Ribera d'Ebre VIVA crearà un oli gourmet

També es reforça el dispositiu d'Inserció Sociolaboral

M. P.

Whatsapp
El projecte de competitivitat Ribera d'Ebre VIVA crearà un oli gourmet

El projecte de competitivitat Ribera d'Ebre VIVA crearà un oli gourmet

Aquesta setmana s’han presentat les noves línies de treball per a aquest 2017 en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA, impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per setè any consecutiu.

L’objectiu d’aquest programa, tal com explica la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, és «millorar la competitivitat de les empreses de la comarca, en especial les que aposten pels sectors estratègics del territori: agroalimentari (com oli i vi) i indústria turística (comerç i serveis)».

El projecte Ribera d’Ebre VIVA està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i rep el suport dels 14 ajuntaments de la comarca i l’EMD de la Serra d’Almos, 25 entitats públiques i privades i 176 empreses (que és un 13% més que el 2016).

Entre les accions de suport als sectors estratègics, destaquen la creació d’un oli gourmet, un mapeig de la distribució vitivinícola a l’àrea metropolitana de Barcelona o la continuació del pla de dinamització del sector comercial 2016-2019.

Així, es tractaria de crear un oli adreçat al client gourmet, arran de l’experiència de l’any passat del viatge a la Toscana. Pel que fa al subsector del vi, s’aprofundirà en l’estudi d’accés a nous mercats i es farà una acció de mapeig de la distribució vitivinícola a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Quant a l’impuls del sector del comerç a la comarca, també es realitzaran seminaris com «El cafè del comerç», amb diverses sessions sobre qüestions d’interès per als comerciants, o un d’eCommerce, que respon a les inquietuds dels riberencs del sector sobre el comerç electrònic.

Reinserció laboral

Des de Ribera d’Ebre VIVA la inserció laboral i la formació són claus.

«També es treballa per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca activa de feina, sobretot d’aquelles amb dificultats especials per accedir al mercat laboral», apunta també la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim.

La inversió per aquest any 2017 és de 340.195,11 euros, lleugerament inferior a la del passat exercici.

D’aquesta forma, es farà una aposta pel Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA. L’any passat es van atendre 186 persones de la comarca (un 27% més que l’any anterior), amb una taxa d’inserció laboral del 35%.

Enguany s’ha ajustat el contingut i s’ha incrementat el nombre d’hores impartides, i se’n farà una de 250 hores d’ajudant de cuina i rebosteria, i dues de 120 hores de dependent de comerç i de mosso de magatzem

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También