El pàrquing dissuasiu de l'Hospital de Tortosa està infrautilitzat

L’aparcament va suposar un cost de 270.000 euros i molt pocs usuaris de l’Hospital l’utilitzen

11 enero 2018 11:10 | Actualizado a 14 enero 2018 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat mèdic CATAC i l’associació de veïns del nucli històric de Tortosa han demanat la gratuïtat de l’aparcament dissuasiu de 118 places adequat a l’entrada de la ciutat i del bus llançadora habilitat per traslladar els usuaris que estacionen els seus vehicles a l’aparcament, que té el preu d’1 euro per viatge.

L’aparcament en superfície va tenir un cost de 270.000 euros, finançats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i es va posar en marxa l’estiu de 2017.

A l’octubre de 2017 es van col·locar unes barres d’accés. Des de llavors fins ara el seu ús ha estat testimonial, amb molts dies sense pràcticament cap vehicle. L’aparcament és gratuït exclusivament per als usuaris del bus que connecta amb el centre hospitalari. Així, s’ha disposat una màquina expenedora de tiquets i una màquina de pagament per als no usuaris del bus i una altra màquina per validar al centre hospitalari que li atorga la gratuïtat.

La portaveu del sindicat, Cinta Sarroca, demana la gratuïtat del bus llançadora i del mateix aparcament. «Els usuaris ens diuen que ho troben car. Sovint venen més d’un i dos familiars a les visites, i, entre el trajecte d’anada i tornada, ho troben car». 

D’altra banda, Sarroca creu que hi ha encara poc coneixement d’aquest sistema de transport entre la majoria d’usuaris. «Ens arriba molta gent gran, quan arriben a la ciutat no sabem ni com accedir a l’aparcament, si és que el coneixen. A l’Hospital se’n fa de publicitat però caldria que els metges de primària informessin d’aquesta opció als usuaris que han de venir».

El portaveu veïnal, Josep Baubí, insisteix en la mateixa idea. «Ha de ser gratuït, una cosa i l’altra», sentencia.

El director de Salut a l’Ebre, Ismael Piñas, admet la «infrautilització» de l’aparcament tot i la publicitat. «Tinc la sensació que molts usuaris volen arribar amb el cotxe a peu de l’hospital. Això és més important que el preu. Nosaltres seguirem insistint i si cal canviar l’enfocament ho estudiarem, però és important rendibilitzar socialment aquesta important inversió».

Comentarios
Multimedia Diari