El refugi de Ginestar sols té pa i fideus per alimentar 105 gossos

La protectora viu una situació d’emergència i fa una crida a la solidaritat. No hi ha recursos i necessiten urgentment donatius de pinso

21 enero 2019 16:47 | Actualizado a 22 enero 2019 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb pa i fideus. Així es com alimenten des de fa diversos dies els 105 gossos que hi ha al Refugi la Ginesta de Ginestar. Ja no queda pinso i no hi ha recursos per adquirir-ne més. La situació és extrema i la seua presidenta, Isabel Bellver, està “al límit”, i demana ajuda, fent una crida a la solidaritat.

“Aquesta setmana m’havien de fer una donació de pinso però finalment no m’ha arribat”, declara Bellver, de 78 anys, 20 dels quals a càrrec de la protectora. “No puc més. Necessitem donacions de pinso, d’on siguen, com siguen”.

Per alimentar un centenar de gossos es necessitarien al dia més d’una cinquantena de quilos de pinso. A més, un 80% dels gossos del refugi sobrepassa els 8 anys. “Són els vells o els malalts els que em quedo jo”, explica la presidenta.

Bellver detalla que la necessitat urgent és la de pinso. “De mantes per al fred anem bé, no ens calen, sols és aliment per a gossos el que necessitem ara”, apunta. No obstant, cal recordar que aconseguir més socis també ajudarà el refugi a obtenir més ingressos per adquirir aliment i tirar endavant.

El refugi ja va viure una situació semblant fa dos anys. Arran la publicació en primícia del Diari i la repercussió consegüent en altres mitjans de comunicació i per les xarxes socials, en aquell moment un allau de donacions de pinso provinent de tot l’Estat els van garantir l’aliment durant gairebé un any. “Aquella ajuda va ser grandíssima. Ens va servir durant un any. L’any passat vam poder tenir una subvenció de la Diputació de Tarragona, que ens va ajudar molt. Però enguany no la tenim i ja no podem més”.

Bellver té dos persones que l’ajuden amb les tasques del refugi, a qui ha de pagar. Dels socis, cada tres mesos rep uns 700 euros. “El supermercat Esclat de Móra la Nova també ens ajuda una mica donant-nos pa o restes de carn. Però des de fa uns dies que només tenim fideus i pa, els hi bullim i els hi donem”.

Per col·laborar es pot fer comprar pinso al Bon Àrea de Móra d’Ebre, que avisarà la presidenta dels donatius, o fer una comanda a través de bonarea.com seleccionant el supermercat de Móra d’Ebre (es pot comprar online des de qualsevol punt del territori). També es pot contactar amb Isabel Bellver al telèfon 657 90 54 65 per fer arribar pinso i aliments personalment.

Comentarios
Multimedia Diari