El reglament de la marca Ebrebiosfera entrarà en servei de forma immediata

La posada en marxa de la normativa per a l'ús de la marca de qualitat es pot aprovar el proper 29 de desembre, quan es constitueixi de forma definitiva el consorci que la gestionarà

19 mayo 2017 23:54 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El reglament d’ús de la marca Ebrebiosfera per a empreses i productors està a punt d’aprovar-se. Així ho ha expressat el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, al Diari després que aquesta mateixa setmana s’hagi celebrat una nova reunió amb agents dels sector turístic i agroalimentari, entre d’altres, per detallar el contingut de la normativa, «que està pràcticament enllestida», afirma.

El reglament i els seus annexos recolliran els diversos productes, béns i serveis de les Terres de l’Ebre que es podran acollir i fer ús de la marca de la qualitat. Els candidats hauran d’acreditar que el seu producte o servei s’elabora o es presta dins de l’àmbit de la reserva i s’adequa als principis de compromís amb el territori, sostenibilitat ambiental i un alt grau de responsabilitat social.

Pallarès avança al Diari que els candidats hauran d’assumir una quota per poder fer-ne ús, tal com s’abona una taxa per pertànyer a una denominació d’origen protegida, però que en un inici la quota serà «testimonial» per promoure, precisament, la marca arreu del territori.

El delegat creu que pràcticament totes les empreses del sector turístic ebrenc s’hi podran acollir i que, en el cas de les agroalimentàries, «aquelles que elaborin els seus productes al territori també s’hi podran sumar».

L’aprovació i posada en marxa del reglament està pendent, només, de la constitució definitiva del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), que es pot produir en la junta general de l’organisme prevista el 29 de desembre. Abans hi ha convocada una última reunió per «matisar» l’estructura de l’ens, que unifica els consorcis de caràcter ambiental prèviament existents al territori i s’erigeix com a gestor de la marca Ebrebiosfera. El consorci s’ubicarà a la seu del Consell del Montsià i no contractarà nou personal.

El consorci haurà, també, de gestionar un pla d’acció amb propostes per millorar l’àmbit de la reserva. En aquest sentit, Pallarès apunta que es buscaran recursos dins les actuals línies d’ajut però també s’optarà a ajuts europeus ara inaccessibles.

Això a banda, el Govern vol incloure una partida als pressupostos de la Generalitat per finançar la gestió de la reserva, com a mínim en els seus inicis.

Comentarios
Multimedia Diari